Voorkeurstaal voor app instellen op iPhone.

Liever Engels dan Nederlands? Kies nu in iOS 13 zelf de taal van je favoriete apps

Vanaf iOS 13 is er een handige taalfunctie die bij veel mensen van pas kan komen. Je kan namelijk per app een aparte taal instellen. Hierdoor is je taalkeuze niet meer gebonden aan je iPhone-instelling.

Voorkeurstaal per app in te stellen

Hoewel de meeste gebruikers hun iPhone op Nederlands hebben staan, zijn er ook lezers die hun iPhone liever op Engels zetten. Vooral professionals en ontwikkelaars kiezen vaak voor Engels, omdat ze regelmatig met jargon te maken hebben dat in het Engels beter tot zijn recht komt, of omdat de herkenning van Siri in het Engels nou eenmaal beter en vollediger is. Maar vanaf iOS 13 is het niet meer nodig om je hele iPhone of iPad in het Engels in te stellen als je alleen Engelstalige apps wil.

Je kunt per app een voorkeurstaal instellen via de algemene instellingen. Selecteer je app, en stel daar de gewenste taal in. De taalopties verschillen uiteraard per app, want zijn afhankelijk van de talen die de ontwikkelaar van de app toegevoegd heeft. Van enkele standaardapps kun je ook de taal aanpassen. Welke dat zijn lees je in onderstaande tip.

Het voordeel van een taalinstelling voor elke app is dat je alle instellingen op je iPhone zelf wel gewoon in het Nederlands kan laten. Ook andere onderdelen van iOS zoals het Bedieningspaneel, zijn nog gewoon in het Nederlands beschikbaar. Uiteraard werkt andersom ook – iPhone in Engels en apps in het Nederlands.

De optie voor het kiezen van je voorkeurstaal per app is één van de vele nieuwe functies in iOS 13. Voor meer ontdekkingen uit iOS 13 lees je ons grotere artikel, waarin we meer dan twintig functies op een rij gezet hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2019, 16:55
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen ios 13, taal
Software iOS 13, iPadOS

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone, die in september 2019 verschijnt. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer.

iOS 13

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.