Liever Engels dan Nederlands? Kies nu in iOS 13 zelf de taal van je favoriete apps

Vanaf iOS 13 is er een handige taalfunctie die bij veel mensen van pas kan komen. Je kan namelijk per app een aparte taal instellen. Hierdoor is je taalkeuze niet meer gebonden aan je iPhone-instelling.

Voorkeurstaal per app in te stellen

Hoewel de meeste gebruikers hun iPhone op Nederlands hebben staan, zijn er ook lezers die hun iPhone liever op Engels zetten. Vooral professionals en ontwikkelaars kiezen vaak voor Engels, omdat ze regelmatig met jargon te maken hebben dat in het Engels beter tot zijn recht komt, of omdat de herkenning van Siri in het Engels nou eenmaal beter en vollediger is. Maar vanaf iOS 13 is het niet meer nodig om je hele iPhone of iPad in het Engels in te stellen als je alleen Engelstalige apps wil.


Je kunt per app een voorkeurstaal instellen via de algemene instellingen. Selecteer je app, en stel daar de gewenste taal in. De taalopties verschillen uiteraard per app, want zijn afhankelijk van de talen die de ontwikkelaar van de app toegevoegd heeft. Van enkele standaardapps kun je ook de taal aanpassen. Welke dat zijn lees je in onderstaande tip.

Bekijk ook

Zo stel je de voorkeurstaal van individuele apps in op iPhone, iPad en Mac

Wil je je favoriete app liever in het Engels of in een andere taal? Op de iPhone, iPad en Mac stel je zelf de taal van apps in. Zo pas je de voorkeurstaal van je favoriete apps aan.

Het voordeel van een taalinstelling voor elke app is dat je alle instellingen op je iPhone zelf wel gewoon in het Nederlands kan laten. Ook andere onderdelen van iOS zoals het Bedieningspaneel, zijn nog gewoon in het Nederlands beschikbaar. Uiteraard werkt andersom ook – iPhone in Engels en apps in het Nederlands.

De optie voor het kiezen van je voorkeurstaal per app is één van de vele nieuwe functies in iOS 13. Voor meer ontdekkingen uit iOS 13 lees je ons grotere artikel, waarin we meer dan twintig functies op een rij gezet hebben.

Bekijk ook

Overzicht: Deze 55+ ontdekkingen uit iOS 13 zijn ook superhandig

iOS 13 bevat veel meer handige nieuwe functies dan Apple op het podium heeft laten zien. In dit artikel zetten we meer dan 70 handige iOS 13 ontdekkingen voor je op een rijtje.

iOS 13

iOS 13 is de grote software-update voor de iPhone in 2019. Belangrijke vernieuwingen waren de donkere modus, het QuickType-toetsenbord in het Nederlands en Sign in With Apple. In dit overzicht lees je alles over de vernieuwingen, geschikte toestellen en nog veel meer. In september 2020 is deze versie opgevolgd door iOS 14.

iOS 13

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.