Apple Zomerkamp 2018.

Apple’s Zomerkamp 2019 gaat bijna van start: stuur je kind naar de Apple Store!

Apple komt ook dit jaar weer met de Apple Zomerkamp. Tijdens dit zomerkamp kunnen kinderen vier verschillende sessies volgen rondom creatieve onderwerpen. Je leert programmeren met robots, ontwerpt je eigen park, maakt een liedje in Garageband of bent regisseur van je eigen film.

Het is inmiddels een traditie geworden. Ook dit jaar organiseert Apple weer enkele workshops voor kinderen die middenin hun zomervakantie zitten. In de Apple Store zijn vier workshops te volgen, waarin kinderen allerlei creatieve skills kunnen leren. Je leert programmeren met de Sphero Edu-app, leert verhalen vertellen met Clips en iMovie en ontwerpt je eigen park met Procreate.

Apple Zomerkamp 2019

Gedurende een Apple Zomerkamp volgen kinderen gedurende anderhalf uur een workshop. Als je alle sessies volgt ben je dus zo’n zes uur kwijt in de winkels. Dat lijkt lang, maar er valt vaak zoveel te doen dat de tijd voorbij vliegt. De sessies zijn een groot succes en het is dan ook niet verrassend dat Apple de formule ongeveer hetzelfde houdt.

Klinkt dit als muziek in de oren, maar zit je niet meer in de leeftijdgroep van 8 tot 12 jaar? Geen nood: Apple heeft het hele jaar sessies waar ook volwassenen aan kunnen meedoen onder de noemer ‘Today at Apple’. Je kunt je er gratis voor inschrijven. Er zijn ook wandelingen waarin je leert tekenen, fotobewerken of muziek maken.

In de sessie met GarageBand leren kinderen hoe ze zelf muziek kunnen maken op de iPad. Voor het vertellen van verhalen werd een tijdlang alleen de Clips-app gebruikt, maar nu komt iMovie daar weer bij. Programmeren met robots is een onderwerp dat al heel lang op het programma staat in de Apple Store en ook deze keer is er tijdens het zomerkamp weer aandacht voor. Nieuw dit jaar is een design-workshop, waarbij je eerst een korte wandeling gaat maken om inspiratie op te doen. Daarna ga je in de Procreate-app je creatie uitwerken.

Apple Zomerkamp 2019 met blije kinderen.

Heb je geen iPad, dan heeft Apple altijd een paar exemplaren liggen die je tijdens de workshop kunt lenen. De workshops zijn bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Wel moet een kind vergezeld worden door een ouder of voogd. De workshops vinden plaats in de maanden juli en augustus, in alle Apple Stores in Nederland en België. Wie nu naar de Nederlandse pagina gaat, ziet dat de inschrijving nog niet gestart is. In België kun je je sessies volgen in het Nederlands of in het Frans.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2019, 15:30
Categorie Apple
Onderwerp apple store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.