App Store logo

AppReviewTimes stopt ermee: geen lange wachttijden meer bij App Store

Dave Verwer bedacht ooit de website AppReviewTimes, om bij te houden hoe lang een app in het reviewproces van Apple bleef hangen. Maar het goedkeuren van apps is tegenwoordig zo snel geworden, dat het geen zin meer heeft om de wachttijden te meten.

Phil Schiller kreeg in 2016 de leiding over de App Stores en werd daarmee ook verantwoordelijk voor het reviewproces van apps. Sindsdien is de situatie sterk verbeterd: het goedkeuren van een app duurde niet langer “wekenlang” maar werd gereduceerd tot een paar dagen. De afgelopen drie jaar zijn de reviewtijden kort en stabiel gebleven. In feite heeft Dave nu niets meer te doen en het is tijd om zijn website op te doeken. AppReviewTimes maakte gebruik van crowdsourced data: ontwikkelaars meldden hoe lang hun apps in het reviewproces hadden vastgezeten en Dave berekende daaruit een gemiddelde.

App goedkeuring kost nu 1 dag

Wil je nog steeds weten hoe lang het duurt om een app te laten reviewen, dan is het antwoord simpel te geven: ongeveer 1 dag voor zowel de Mac App Store als de iOS App Store. Sinds het midden van 2016 is dit continu hetzelfde. In individuele gevallen kan het nog wel gebeuren dat een app te lang in het proces blijft hangen, bijvoorbeeld omdat er iets mis mee is of omdat de Apple-medewerker moeilijk doet. Maar over het algemeen is het probleem nu wel opgelost. Spookverhalen van lange wachttijden zijn inmiddels voorbij. Het maakt niet uit of je een kleine of een grote ontwikkelaar bent, of het een nieuwe app is of een kleine update. Ook maakt het niet uit of de app gratis of betaald is, of van in-app aankopen is voorzien.

App Store logo

In het begin van de App Store speelde er nog een ander probleem: er was sprake van goudkoorts en er kwamen veel meer apps binnen dan Apple had voorzien. Het team raakte overbelast en de achterstanden liepen daardoor rap op. Ben je nog maar kort geleden begonnen met het ontwikkelen van apps, dan kun je je misschien niet voorstellen hoe frustrerend het proces in het begin was. Voorheen duurde het met gemak 7 tot 10 dagen voordat je je goedkeuring kreeg. Werd de app afgekeurd, dan duurde het opnieuw 7 tot 10 dagen. Ook irritant was het feit dat de wachttijd heel verschillend kon zijn: de ene ontwikkelaar kreeg al na 5 dagen de uitslag, de ander moest 20 dagen wachten. Er zat geen enkele consistentie in en juist dat maakte het lastig om bijvoorbeeld de introductie van een nieuwe app te plannen.

Eigenlijk wilde Dave de website in 2018 al opdoeken, maar mensen haalden hem over om nog even door te gaan. Inmiddels heeft het bijhouden van reviewtijden echt geen zin meer en eigenlijk is dat een goede ontwikkeling!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2019, 11:00
Bron Bron Dave Verwer
Categorie Apps
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.