Tesla-engineer Michael Schwekutsch naar Apple

Apple haalt Tesla-engineer in dienst, mogelijk voor eigen auto

Apple heeft Michael Schwekutsch in dienst genomen, die voorheen bij Tesla een topfunctie op het gebied van aandrijfsystemen had. Is Apple nog steeds van plan om een 'Apple Car' te maken?

Tesla-engineer naar Apple

Apple’s nieuwste medewerker is een expert op het gebied van aandrijflijnen, oftewel alle onderdelen die zorgen voor de aandrijving van de wielen. Het wijst erop dat Apple nog steeds geïnteresseerd is in het maken van een Apple Car. Michael Schwekutsch werkte bij Tesla als vice-president engineering voor de zogenaamde powertrains, oftewel het aandrijfsysteem. De man verliet Tesla eerder deze maand en werkt nu bij Apple’s geheimzinnige Special Projects Group. Daar wordt onder andere gewerkt aan Project Titan, het autoproject van Apple.

Schwekutsch weet alles van aandrijfsystemen

De onderdelen die onder het aandrijfsysteem vallen zijn onder andere de motor, koppeling, versnellingsbak, aandrijfketting, assen en uiteraard de aangedreven wielen. Schwekutsch werkte eerder aan elektrische en hybride aandrijflijnen voor de BMW i8, Fiat 500eV, Volvo XC90 en Porsche 918 Spyder. De man gaat werken onder Doug Field, die in het verleden VP Mac hardware-engineering bij Apple was, daarna vijf jaar bij Tesla werkte en uiteindelijk weer terugkeerde bij Apple. Field heeft momenteel een rol als projectleider, ter vervanging van de opgestapte Steve Zadesky.

Tesla-engineer Michael Schwekutsch naar Apple

Meer Tesla-medewerkers naar Apple

Apple zou ook nog ‘verscheidene andere’ Tesla-medewerkers in dienst hebben genomen. Het is al vaker voorgekomen dat medewerkers tussen Apple en Tesla zijn overgestapt. CEO Elon Musk noemde Apple zelfs de ‘Tesla begraafplaats‘ om aan te geven dat niet de beste mensen de overstap naar Apple maken. “Ze hebben mensen in dienst genomen die wij hebben ontslagen”, zei Musk. Toch zijn het niet de minste mensen, want voormalig Tesla-designer Andrew Kim stapte ook over.

Project Titan begon volgens de geruchten met de bedoeling om een Apple Car te maken, maar de ambities werden gaandeweg verlegd naar het maken van software voor zelfrijdende auto’s. Een paar maanden geleden zou Apple zelfs 200 mensen uit het team hebben ontslagen. Dat er nu weer mensen op het gebied van hardware-engineering worden aangenomen wekt een beetje de indruk dat Apple toch weer richting een eigen fysiek product wil gaan, oftewel een eigen auto.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2019, 9:49
Bron Bron Electrek
Categorie Apple
Onderwerpen apple car, personeel, project titan, tesla

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.