Apple Zomerkamp 2016

Apple Zomerkamp 2017 biedt gratis workshops voor kinderen

De inschrijving voor Apple's Zomerkamp 2017 is geopend. In de zomervakantie kunnen kinderen van 8-12 jaar gratis deelnemen aan workshops in de Apple Store in Nederland en België.

Apple Zomerkamp 2016De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat Apple ook dit jaar de deuren voor de kids opent. Net als vorig jaar kunnen kinderen (8-12 jaar) gedurende de zomermaanden gratis terecht in de Apple Store voor het Zomerkamp. Die bestaat uit drie verschillende workshops. In Nederland en België is er voor het eerst ook een speciale sessie gericht op programmeren. De inschrijving is inmiddels geopend.

Drie gratis Zomerkampen voor kinderen

Vorig jaar introduceerde Apple in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk een aparte sessie gericht op programmeren van games en robots. Deze workshop is dit jaar ook in Nederland en België beschikbaar. Helaas zijn de apps in deze sessie alleen in het Engels dus enige kennis van de Engelse taal is wel handig. Er zijn dit jaar dus drie Zomerkampen waaruit kinderen kunnen kiezen: Personages bedenken en muziek componeren, verhalen vertellen met iMovie en games en robots programmeren. Apple geeft de volgende uitleg over de drie zomerkampen:

Personages bedenken en muziek componeren
Kinderen van 8-12 jaar vertellen hun eigen verhaal via tekeningen en geluiden. Aan het begin van de sessie schetsen de deelnemers hun personages en scenario’s met de iPad Pro en Apple Pencil. Daarna leren ze hoe ze een nummer componeren in GarageBand. Tot slot voegen ze stemmen toe en zetten ze de puntjes op de i om hun verhaal tot leven te brengen.

Verhalen vertellen met iMovie
Aspirant-filmmakers van 8-12 jaar zetten hun eigen ideeën om in een heuse film. In deze driedaagse sessie gaan de deelnemers eerst brainstormen om ideeën te krijgen. Van het beste idee maken ze een storyboard. Daarna gaan ze echt aan de slag met filmtechnieken als camerahoeken kiezen en monteren. Op de laatste dag gaat hun meesterwerk in première.

Games en robots programmeren
Tijdens deze driedaagse sessie maken kinderen van 8-12 jaar spelenderwijs kennis met programmeren. Ze leren programmeren met behulp van visuele codeblokken door puzzels op te lossen in Tynker. Daarna gaan ze Sphero-robots programmeren en zelfs leuke verhalen vertellen met Sphero in de hoofdrol. De apps in deze sessie zijn alleen beschikbaar in het Engels.

Alle workshops vinden plaats in juli en augustus in de drie Apple Stores in Nederland (Amsterdam, Haarlem of Den Haag) en de Apple Store in Brussel. Inschrijven vooraf is vereist omdat er maar een beperkt aantal plaatsen is. De deelname is helemaal gratis, maar van ouders wordt wel verwacht dat ze aanwezig blijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2017, 14:40
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.