Apple Park Visitor Center: augmented reality-demo van de campus

Gerucht: ‘Apple brengt in 2022 AR-headset uit, bril volgt in 2023’

Apple zou volgens insiders een grote groep medewerkers op de hoogte hebben gebracht van plannen rondom een augmented reality-headset. Tijdens de briefing vertelde Apple dat een headset voor 2022 staat gepland en dat er in 2023 een geavanceerdere bril op de markt komt.

‘AR-headset in 2022’

Volgens geruchten werkt Apple al geruime tijd aan een AR-bril of -headset. Er zou al heel wat tijd en geld zijn gestoken in de producten, die op middellange termijn in de winkel moeten liggen. Sommige geruchten wekken de indruk dat het in 2020 al zover is, maar volgens nieuw gelekte informatie moeten we toch iets langer wachten. Dat zeggen bronnen tegen The Information.


In het openbaar wil Apple geen details geven over wat we kunnen verwachten van een dergelijke headset. Maar intern zou een grotere groep medewerkers nu op de hoogte zijn gebracht tijdens een interne meeting. Apple Vice President Mike Rockwell zou een presentaties hebben gegeven met andere Apple-kopstukken, waarin ze het design en de functies van een AR-headset bespreken. Rockwell leidt de activiteiten op het gebied van AR en VR.

Apple Park Visitor Center: augmented reality-demo van de campus

De presentatie werd gegeven in een volgepakt Steve Jobs Theater, waar ruimte is voor 1.000 mensen. Onduidelijk is nog of de aanwezigen zelf werkzaam zijn in de AR-teams, of bij andere bedrijfonderdelen werken. Het bekendmaken van een dergelijke tijdlijn zou uitzonderlijk zijn, zeker zo vroeg van tevoren. Meestal houdt Apple dergelijke plannen tot het laatste moment geheim, omdat er altijd nog wijzingen kunnen plaatsvinden.

Dit weekend werd bekend dat het bedrijf Sword van plan is om honderdduizenden iPads in combinatie met AR-brillen van Vuzix in gebruik te nemen. Zelf zou Apple samenwerken met Valve voor de productie van de bril.

Je leest alles over Apple’s AR-bril in onderstaande round-up!

https://www.iculture.nl/apple-accessoires/ar-bril/

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.