MacBook Pro 16-inch concept met USB-C.

Gerucht: ’16-inch MacBook Pro komt deze week nog’

Volgens geruchten organiseert Apple deze week in New York persbriefings voor de 16-inch MacBook Pro. De grotere laptop zou nog deze week kunnen verschijnen. Apple houdt wel vaker kleine persmeetings en de producten verschijnen dan meestal halverwege de week.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

‘Deze week persbriefings in New York’

Apple heeft een locatie in New York City waar ze van tijd tot tijd op kleine schaal de media uitnodigen voor presentaties en voor hands-on demonstraties. Deze week schijnen er dergelijke briefings plaats te vinden. Analisten verwachtten dat de 16-inch MacBook in oktober zou uitkomen, maar dat gebeurde niet. Toch zegt IDC-analist Jitesh Ubrani nu “de eerste signalen te zien” van de nieuwe laptop in Apple’s toeleveringsketen. Maar ook hij is nog niet helemaal zeker van de timing.


Forbes-verslaggever Brooke Crothers zegt ook geluiden te hebben gehoord van een bron in Azië die nauwe banden met Apple’s toeleveringsketen heeft. De 16-inch MacBook Pro zou in productie zijn.

De 16-inch MacBook Pro heeft een behuizing die qua formaat gelijk is aan die van het 15-inch model. De schermranden zijn smaller en mogelijk zit er ook een ander type toetsenbord in. De Touch Bar heeft waarschijnlijk een aparte knop voor Touch ID. DigiTimes beweerde eerder dat Apple nog dit jaar de 16-inch MacBook Pro op de markt wil brengen, mogelijk om een 15 procent importheffing op notebooks te voorkomen. Die heffing gaat op 15 december in.

MacBook Pro 16-inch icoontje.

Geen persevent in oktober
Voorgaande jaren organiseerde Apple een najaarsevent in oktober om nieuwe Macs en iPads aan te kondigen, maar dat lijkt er dit jaar niet van te komen. Apple nodigde alleen de media uit voor een preview van Apple TV+. Qua hardware zit er ook niet zoveel meer aan te komen: alleen de nieuwe Mac Pro 2019 met bijbehorend Pro Display XDR komt nog op de markt, maar die is niet afhankelijk van de feestdagenperiode en kan dus elk moment vóór 31 december op de markt worden gebracht. Daarbij speelt ook mee, dat de markt voor Mac Pro’s relatief klein is, dus voor Apple is het een minder belangrijke launch.

Een ander product dat er nog aan zou kunnen komen is de AirTag, een Apple-tracker waarmee je spullen kunt terugvinden. Maar het is goed mogelijk dat Apple hier nog even mee wacht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2019, 11:40
Bron Bron 9to5Mac
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerp macbook pro
Device MacBook Pro

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (13- en 16-inch) en verschillende kleuren en specificaties. Er zijn momenteel drie lijnen: de 13-inch MacBook Pro met M1-chip (eind 2020), de high-end 13-inch MacBook Pro met Intel-chip (voorjaar 2020) en de 16-inch MacBook Pro met Intel-chip (eind 2019). De MacBook Pro is ook kenmerkend vanwege de Touch Bar. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.