Apple Watch Edition keramiek

Apple onderzoekt Apple Watch met rond scherm

De Apple Watch is nu alleen beschikbaar met een vierkant scherm, maar hier komt in de toekomst wellicht verandering in. In een reeks patenten onderzoekt Apple de techniek voor een rond scherm, bijvoorbeeld voor de Apple Watch.

Apple heeft voor de Apple Watch voor een vierkant scherm gekozen, terwijl veel smartwatches tegenwoordig juist rond zijn. Toch lijkt Apple de mogelijkheden te onderzoeken om een ronde versie van de Apple Watch uit te brengen. In een reeks patenten omschrijft Apple de techniek achter een rond scherm van de Apple Watch.

Apple Watch Edition keramiek

Apple Watch met rond scherm

In de patenten wordt op technische wijze omschreven hoe een rond scherm voor een smartwatch gerealiseerd kan worden. Net als in gewone schermen worden pixels in rijen en kolommen in het scherm geplaatst. Maar sommige rijen en kolommen zijn korter, om zo de ronde vorm te kunnen realiseren. Ook zou het scherm volgens de patenten gebogen randen hebben.

De patenten werden vandaag vrijgegeven, maar zijn al minstens een jaar oud. In de patenten worden echter geen concrete voorbeelden gegeven hoe de interface van bijvoorbeeld de Apple Watch eruit zou zien. Het gaat in de patenten dan ook voornamelijk om het verwerken van pixels in een ronde behuizing. Het lijkt daardoor ook niet heel waarschijnlijk dat Apple snel met ronde Apple Watch op de proppen komt. Het feit dat de mogelijkheden onderzocht zijn, geeft in ieder geval wel aan dat Apple open staat voor deze vorm en het niet geheel uitsluit.

Apple Watch patent met rond scherm.

Waar Apple met de Apple Watch meteen voor een vierkant scherm gekozen heeft, kiezen andere makers van smartwatches juist steeds vaker voor een rond scherm. Vooral modemerken als Hugo Boss maken liever smartwatches met een rond scherm, terwijl fitnesstrackers juist meer een vierkant scherm hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2016, 12:57
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.