CarPlay navigatie Apple Maps

‘Apple gebruikt drones om Apple Kaarten te verbeteren, werkt aan indoor navigatie’

Apple zou drones in gaan zetten om Apple Kaarten verder te verbeteren. De drones sturen informatie door, waardoor fouten sneller gecorrigeerd zouden worden. Bovendien werkt Apple aan indoor navigatie, bijvoorbeeld in vliegvelden en musea.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

CarPlay navigatie Apple Maps
Apple wil zijn kaartendienst flink gaan verbeteren en gaat daarvoor drones inzetten. Apple heeft van de FAA goedkeuring gekregen om onbemande drones in te zetten om gegevens te verzamelen, zodat Apple Kaarten verbeterd kan worden. Ook werkt Apple aan indoor navigatie, zodat je ook in gebouwen kunt kijken vanuit de standaard Kaarten-app.

Drones gebruiken voor verbetering Apple Kaarten

In september 2015 zou Apple volgens Bloomberg een verzoek bij de FAA ingediend hebben om drones te gebruiken voor commerciële doeleinden. In maart 2016 zou de FAA vervolgens goedkeuring aan Apple gegeven hebben om onbemande drones in te zetten om data te verzamelen en foto’s en video’s te maken. Dit wordt vervolgens gebruikt om Apple Kaarten te verbeteren.

De drones zouden straatnamen kunnen aflezen en veranderingen in de wegen kunnen constateren. Deze gegevens worden vervolgens naar het Kaarten-team van Apple gestuurd, waarna de gegevens in Apple Kaarten sneller vernieuwd kunnen worden met de meest recente informatie. Het gebruik van drones zou vooral een stuk sneller en efficienter zijn dan het gebruik van speciale busjes. Apple zet auto’s in om gebieden te analyseren, maar drones zouden het werk een stuk makkelijker maken. Ook in Europa zijn deze Apple-auto’s al gespot. Ook werkt Apple aan het verbeteren van navigatie met de auto, bijvoorbeeld met assistentie om van banen te wisselen.

‘Indoor navigatie voor Apple Kaarten’

Behalve het verbeteren van de Kaarten-app met drones, zou Apple ook werken aan indoor navigatie. Door de overname van de startup Indoor.io vorig jaar, zou Apple het mogelijk maken om met je iPhone te navigeren in vliegvelden en musea. Voor indoor navigatie wordt gebruikgemaakt van sensoren in de iPhone, zoals GPS, Wi-Fi en Bluetooth. Indoor navigatie zou gepland staan voor ergens volgend jaar, maar zou ook nog uitgesteld kunnen worden.

Een jaar geleden dook een speciale iPhone-app van Apple op in de App Store, genaamd Indoor Survey. Met de app kan iemands exacte locatie in een gebouw bepaald worden, zonder dat er speciale hardware voor nodig is. De Indoor Survey-app werd afgelopen zomer nog bijgewerkt en is nog steeds in de App Store te vinden, maar werkt alleen voor bedrijven die geregistreerd staan in Apple’s kaartenprogramma. Mogelijk worden gegevens van deze app gebruikt om indoor navigatie in vliegvelden en musea te kunnen realiseren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2016, 8:52
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerp apple maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.