Apple Watch Pride-wijzerplaat mockup door ICulture

Zo ziet de nieuwe Apple Watch Pride-wijzerplaat eruit

Onthulling op 4 juni

In iOS 11.4 zijn hints gevonden dat Apple tijdens WWDC een nieuwe Pride-wijzerplaat gaat aankondigen. Ontdek hoe de wijzerplaat eruit ziet en hoe je 'm nu al zichtbaar kunt maken.

Apple Watch Pride-wijzerplaat

Er waren al eerder geruchten over een nieuwe Pride-wijzerplaat voor de Apple Watch. In de beta van iOS 11.3 waren al verwijzingen ernaar gevonden. Die verwijderde Apple weer, maar in iOS 11.4 zijn ze terug. De tekst in de code legt uit dat de wijzerplaat is ‘geïnspireerd door de regenboogvlag’, wat geen verrassing mag heten. Je ziet gekleurde draden op het scherm, die bewegen als je op het scherm tikt. Dit gebeurt telkens op een andere manier.

De nieuwe wijzerplaat werd ontdekt door geruchtenlekker Guilherme Rambo, die regelmatig in de code van beta’s en software-updates duikt.

Apple Watch Pride-wijzerplaat mockup door ICulture

Bijzonder is ook dat Apple in de code al heeft vermeld wanneer het beschikbaar komt, namelijk op maandag 4 juni om 12pm PST, dus vlak na de WWDC-keynote. De Pride-wijzerplaat zal daarom waarschijnlijk tijdens keynote worden aangekondigd en is vlak daarna beschikbaar op je Apple Watch. Er blijkt echter een simpel trucje om de wijzerplaat nu al te bekijken: door de datum en tijd vooruit te schuiven. De San Francisco Pride Parade vindt dit jaar plaats op 23 en 24 juni.

Hieronder zie je een animatie van de wijzerplaat:

De zes kleuren van de regenboogvlag vind je ook terug in Apple’s oorspronkelijke logo. Apple organiseert elk jaar wel iets rondom de Pride Parade in San Francisco. In 2016 deelde Apple speciale regenboog Apple Watch-bandjes uit aan eigen personeel, om te laten zien dat ze voorstander zijn van diversiteit. In 2017 lag deze regenboog Pride-band ook in de winkel in een nylon geweven variant. De 42mm-versie was al snel uitverkocht. En nu lijkt het er dus op dat er een speciale wijzerplaat komt.

Pride horlogebandjes in Apple Store

Tipgever: Andy, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2018, 10:57
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Geruchten
Onderwerp pride

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.