Apple Watch Pride-wijzerplaat 2019.

Zo ziet de vernieuwde Apple Watch Pride-wijzerplaat in watchOS 5.2.1 eruit

Ook een analoge versie beschikbaar

In watchOS 5.2.1 zijn nieuwe Pride-wijzerplaten toegevoegd. De kleuren verschijnen nu over het gehele scherm en er is een analoge variant met wijzers.

Apple Watch Pride-wijzerplaat

Vorig jaar introduceerde Apple Watch vlak na de WWDC de Apple Watch Pride-wijzerplaat. Deze hoorde bij het bijpassende bandje en werd in watchOS 4.3.1 toegevoegd. Nu, na het verschijnen van watchOS 5.2.1, heeft Apple de wijzerplaat een update gegeven.

Apple heeft iOS 12.3 en watchOS 5.2.1 vrijgegeven. In iOS 12.3 vinden we de nieuwe TV-app en in watchOS 5.2.1 is de ECG-app in meer landen beschikbaar gekomen. Maar er is nog een wijziging ontdekt en die heeft te maken met de Pride-wijzerplaat. De wijzerplaat heeft namelijk een ander uiterlijk gekregen. De kleuren staan nu direct tegen elkaar aan en zijn gescheiden door dunne zwarte lijntjes. Net als in de eerste versie bewegen de strepen in een golfbeweging mee zodra je op je horloge kijkt. Bekijk hieronder de verschillen tussen de oude en de nieuwe versie.

Apple Watch Pride-wijzerplaat oud vs nieuw.
Pride-wijzerplaat in oud vs nieuw.

Door de wijzerplaat aan te passen kun je wisselen tussen de 2019- en 2018-versie. Bovendien is er een analoge variant toegevoegd, die je op de Apple Watch Series 4 zowel schermvullend als in een ronde versie kan tonen. De ronde versie heeft daarnaast plek voor vier complicaties, elk in een hoek.

Apple Watch Pride wijzerplaat analoog.

Oorspronkelijk artikel van 30 mei 2018:
Bijzonder is ook dat Apple in de code al heeft vermeld wanneer het beschikbaar komt, namelijk op maandag 4 juni om 12pm PST, dus vlak na de WWDC-keynote. De Pride-wijzerplaat zal daarom waarschijnlijk tijdens keynote worden aangekondigd en is vlak daarna beschikbaar op je Apple Watch. Er blijkt echter een simpel trucje om de wijzerplaat nu al te bekijken: door de datum en tijd vooruit te schuiven. De San Francisco Pride Parade vindt dit jaar plaats op 23 en 24 juni.

De zes kleuren van de regenboogvlag vind je ook terug in Apple’s oorspronkelijke logo. Apple organiseert elk jaar wel iets rondom de Pride Parade in San Francisco. In 2016 deelde Apple speciale regenboog Apple Watch-bandjes uit aan eigen personeel, om te laten zien dat ze voorstander zijn van diversiteit. In 2017 lag deze regenboog Pride-band ook in de winkel in een nylon geweven variant. De 42mm-versie was al snel uitverkocht. En nu lijkt het er dus op dat er een speciale wijzerplaat komt.

Pride horlogebandjes in Apple Store

Tipgever: Andy, bedankt!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 13 mei: Artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd voor nieuwe Pride 2019-wijzerplaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2019, 21:43
Bron Bron 9to5Mac
Categorie Geruchten
Onderwerpen apple watch, pride

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.