Apple Pay stickers.

Deze nieuwe Apple Pay-functie gaat betalen nog sneller maken

Apple Pay werkt binnenkort ook met tags en stickers, zodat je op meer plekken eenvoudiger kan betalen. Dit heeft Apple aangekondigd tijdens een bijeenkomst voor technieken op het gebied van mobiele betalingen.

Je kan al eenvoudig met Apple Pay betalen in winkels, op het web en in apps, maar binnenkort komt er nog een optie bij. Jennifer Bailey, de baas van Apple Pay, heeft namelijk tijdens de TRANSACT-conferentie in Las Vegas bekendgemaakt dat de iPhone em Apple Watch ondersteuning krijgt voor speciale NFC-tags en stickers voor betalingen met Apple Pay. Dit komt vooral van pas op bijvoorbeeld deelfietsen. Er is geen app of terminal nodig.

Apple Pay werkt met tags en stickers

Dankzij deze nieuwe ondersteuning hoef je je iPhone alleen maar tegen een tag of sticker aan te houden en te betalen voor bijvoorbeeld een parkeermeter of een deelfiets. Je hoeft daardoor geen app van bijvoorbeeld de dienst van de deelfiets te downloaden. Ook is registratie dan niet nodig.

Apple werkt voor deze nieuwe functie samen met onder andere de Bird-scooters, de Bonobos-kledingwinkel en PayByPhone parkeermeters in de Verenigde Staten. De functie komt later dit jaar beschikbaar, mogelijk met nog een aantal extra partners. Door de simpele tags en stickers is het op veel meer plekken toe te passen dan een hele betaalterminal. Het zorgt er ook voor dat je je e-mailadres of andere persoonsgegevens nergens hoeft achter te laten. Het is daardoor een kwestie van scannen en betalen. Het is een soort vervanging van QR-codes die nu vaak gebruikt worden. Het is bovendien veiliger, want QR-codes zijn erg makkelijk na te maken.

Of en wanneer de functie beschikbaar komt in Nederland, is nog de vraag. Binnenkort kunnen we in Nederland eindelijk aan de slag met Apple Pay. ING heeft Apple Pay aangekondigd, maar we weten nog niet precies wanneer wij aan de beurt zijn. Luxemburg en Hongarije lijken de eerstvolgende landen te zijn. Wij speculeerden onlangs al over de datum van Apple Pay bij ING.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2019, 21:21
Via Via 9to5Mac
Categorie Diensten
Onderwerp apple pay

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.