Meeste mensen gebruiken de Apple Watch 30 tot 80 keer per dag

Hoe vaak wordt de Apple Watch gedurende de dag verbruikt? Volgens onderzoek gebruiken de meeste mensen hem zo'n dertig tot tachtig keer per dag. Mails lezen doet slechts een enkeling, blijkt uit onderzoek.

Apple-Watch-in-goud-en-rosegoud
Er is weer onderzoek gedaan naar het gebruik van de Apple Watch. Wristly, de site die zich enkel en alleen focust op de Apple Watch, heeft onder bijna 1500 mensen onderzoek gedaan naar hoe vaak ze een Apple Watch gebruiken. Hier kwam onder andere uit dat de meeste Apple Watch-gebruikers hem drie tot vier keer per uur gebruiken. In een onderzoek van de University of Stockholm wordt gekeken naar welke functies van de smartwatch het vaakst gebruikt worden.

Dertig tot tachtig keer per dag de Apple Watch gebruiken

Uit het onderzoek van Wristly kwam naar voren dat de meeste mensen de Apple Watch tussen de twee en vijf keer per uur gebruiken. Dat wil zeggen dat de Apple Watch zo’n dertig tot tachtig keer per dag gebruikt wordt, ervan uitgaande dat de Apple Watch de gehele dag gedragen wordt over een periode van zestien uur. De meeste mensen gebruiken de Apple Watch voor het bekijken van de tijd en complicaties (zie hier voor uitleg over complicaties), terwijl de nieuwe functie tijdreizen nauwelijks gebruikt wordt.

Apple Watch-gebruik volgens Wristly.

Wat betreft apps kiezen de meeste mensen voor allerlei weerapps, want drie kwart van de ondervraagden gebruikt deze apps minstens een paar keer per week. Wat betreft games is het duidelijk, want bijna drie kwart zegt nog nooit een game op de Apple Watch gespeeld te hebben. En wat betreft het sociale aspect van de Apple Watch? Ruim zeventig procent zegt het niet vervelend te vinden om in het bijzijn van anderen de notificaties op zijn Apple Watch te bekijken. Meer leuke feitjes vind je in het complete verslag.

Apple Watch gebruiken voor notificaties volgens Wristly.

In het onderzoek van de University of Stockholm is gebruikers niet gevraagd naar hun gebruik, maar is dit met behulp van camera’s in de gaten gehouden. In het onderzoek deden twaalf respondenten mee waarbij het gebruik gecontroleerd werd. Hieruit blijkt dat de helft van de eigenaren de Apple Watch gebruikt voor het bekijken van de tijd, met een gemiddelde duur van bijna vier seconden per keer. Op de tweede plek komen de notificaties. Hier besteden gebruikers gemiddeld ruim negen seconden per keer aan. Leuk detail uit deze studie: bijna niemand gebruikt zijn Apple Watch om e-mails op te lezen. Meer resultaten vind je in het uitgebreide verslag.

Voor de Apple Watch-eigenaren: kloppen de resultaten met jouw dagelijkse Apple Watch-gebruik of gebruik jij de smartwatch toch echt veel vaker? Vertel het ons in de reacties.

Bekijk ook

Workout-sessie slurpt meeste energie uit Apple Watch

Uit onderzoek is gebleken dat de batterij van de Apple Watch bij bijna alle gebruikers probleemloos een dag mee gaat. De meest batterijvretende applicatie is het gebruik van de Workout-app.
Bekijk ook

Apple Watch: het complete overzicht van de smartwatch van Apple

Lees alles over de Apple Watch, de smartwatch van Apple. Check de Apple Watch functies, verbeteringen en waarom je dit horloge zou willen hebben. De nieuwste model is de Apple Watch Series 8 (2022) maar je kunt ook kiezen voor de Apple Watch SE of de extra geavanceerde Ultra. Welke past bij jou?

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.