Apple-Watch-in-goud-en-rosegoud

Meeste mensen gebruiken de Apple Watch 30 tot 80 keer per dag

Hoe vaak wordt de Apple Watch gedurende de dag verbruikt? Volgens onderzoek gebruiken de meeste mensen hem zo'n dertig tot tachtig keer per dag. Mails lezen doet slechts een enkeling, blijkt uit onderzoek.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple-Watch-in-goud-en-rosegoud
Er is weer onderzoek gedaan naar het gebruik van de Apple Watch. Wristly, de site die zich enkel en alleen focust op de Apple Watch, heeft onder bijna 1500 mensen onderzoek gedaan naar hoe vaak ze een Apple Watch gebruiken. Hier kwam onder andere uit dat de meeste Apple Watch-gebruikers hem drie tot vier keer per uur gebruiken. In een onderzoek van de University of Stockholm wordt gekeken naar welke functies van de smartwatch het vaakst gebruikt worden.

Dertig tot tachtig keer per dag de Apple Watch gebruiken

Uit het onderzoek van Wristly kwam naar voren dat de meeste mensen de Apple Watch tussen de twee en vijf keer per uur gebruiken. Dat wil zeggen dat de Apple Watch zo’n dertig tot tachtig keer per dag gebruikt wordt, ervan uitgaande dat de Apple Watch de gehele dag gedragen wordt over een periode van zestien uur. De meeste mensen gebruiken de Apple Watch voor het bekijken van de tijd en complicaties (zie hier voor uitleg over complicaties), terwijl de nieuwe functie tijdreizen nauwelijks gebruikt wordt.

Apple Watch-gebruik volgens Wristly.

Wat betreft apps kiezen de meeste mensen voor allerlei weerapps, want drie kwart van de ondervraagden gebruikt deze apps minstens een paar keer per week. Wat betreft games is het duidelijk, want bijna drie kwart zegt nog nooit een game op de Apple Watch gespeeld te hebben. En wat betreft het sociale aspect van de Apple Watch? Ruim zeventig procent zegt het niet vervelend te vinden om in het bijzijn van anderen de notificaties op zijn Apple Watch te bekijken. Meer leuke feitjes vind je in het complete verslag.

Apple Watch gebruiken voor notificaties volgens Wristly.

In het onderzoek van de University of Stockholm is gebruikers niet gevraagd naar hun gebruik, maar is dit met behulp van camera’s in de gaten gehouden. In het onderzoek deden twaalf respondenten mee waarbij het gebruik gecontroleerd werd. Hieruit blijkt dat de helft van de eigenaren de Apple Watch gebruikt voor het bekijken van de tijd, met een gemiddelde duur van bijna vier seconden per keer. Op de tweede plek komen de notificaties. Hier besteden gebruikers gemiddeld ruim negen seconden per keer aan. Leuk detail uit deze studie: bijna niemand gebruikt zijn Apple Watch om e-mails op te lezen. Meer resultaten vind je in het uitgebreide verslag.

Voor de Apple Watch-eigenaren: kloppen de resultaten met jouw dagelijkse Apple Watch-gebruik of gebruik jij de smartwatch toch echt veel vaker? Vertel het ons in de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2015, 16:59
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen apple watch, gebruikscijfers, onderzoek

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.