Ali B reclame T-Mobile

T-Mobile verhoogt snelheid voor bijna alle klanten naar 120 Mbps

T-Mobile heeft de snelheid voor bijna alle abonnementen verhoogd naar 120 Mbps. iPhone-bezitters met een i-abonnement gaan er flink op vooruit: van 15 Mbps naar 120 Mbps.

T-Mobile heeft de 4G-snelheid van bijna alle abonnementen verhoogd naar 120 Mbps. Afgelopen dinsdag ontvingen klanten al sms’jes over de snelheidsverhoging en vanaf vandaag blijken ook mensen met de i-abonnement ervan te kunnen profiteren. Zij maken nogal een sprong: ze gaan van 15 Mbps naar 120 Mbps. Oorspronkelijk hadden deze abonnees een snelheid van 2 Mbps.

Ali B reclame T-Mobile

Van 15 naar 120 Mbps

De i-abonnementen dateren nog uit de tijd dat T-Mobile de enige aanbieder van de iPhone in Nederland was. Er zijn nog heel wat iPhone-bezitters van het eerste uur die nog steeds een dergelijk abonnement hebben. Voor deze klanten geldt wel een datacap: na 2GB verbruik vallen ze terug naar een snelheid van 2 Mbps, de oorspronkelijke snelheid van het abonnement. Het is bij deze snelheidsverhoging naar 120 Mbps onduidelijk of die terugval naar 2 Mbps gehandhaafd blijft. Voor andere klanten geldt namelijk een snelheid van 64 kbps als ze hun bundel hebben verbruikt.

T-Mobile maakte eerder deze week bekend dat ze de maximale 4G-snelheid aan bijna alle klanten gaan aanbieden. Die hoogste snelheid van 120 Mbps was tot nu toe voorbehouden aan klanten die sinds eind 2014 een nieuw abonnement hadden afgesloten. Vanaf nu zal de snelheid voor vrijwel alle abonnees gelijk worden getrokken. De uploadsnelheid is maximaal 50 Mbps. Uit metingen bleek de afgelopen kwartalen telkens dat T-Mobile het snelste netwerk heeft. De theoretische snelheid van 120 Mbps zal lang niet altijd gehaald worden. De gemiddelde praktische downloadsnelheid op het netwerk ligt op ongeveer 37,5 Mbps, heeft T-Mobile laten weten.

Verhoging T-Mobile naar 120 Mbps

Klanten krijgen een sms’je zodra de snelheidsverhoging actief is op jouw abonnement. Vorige maand verhoogde T-Mobile de snelheid van klanten met een databundel van 5 en 10GB.

Ook grotere buitenlandbundels

Een paar dagen geleden kondigde T-Mobile ook aan dat de databundels in het buitenland worden vergroot. Vanaf 7 december krijgen klanten van T-Mobile zonder prijsverhoging meer MB’s. Het gaat om Travel & Surf voor klanten die af en toe naar het buitenland gaan, Altijd EU Internet en Altijd Wereld Internet voor frequente reizigers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2015, 16:57
Categorie Providers
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.