apple watch batterijduur

Workout-sessie slurpt meeste energie uit Apple Watch

Uit onderzoek is gebleken dat de batterij van de Apple Watch bij bijna alle gebruikers probleemloos een dag mee gaat. De meest batterijvretende applicatie is het gebruik van de Workout-app.

Al ver voordat de Apple Watch verkrijgbaar was, waren er zorgen over de batterijduur van de smartwatch. Apple beloofde uiteindelijk te mikken op 19 uur bij niet-continu gebruik. Uit onderzoek is nu gebleken dat Apple Watch-gebruikers meer dan tevreden zijn over de batterijduur van hun Apple Watch. Het meest batterijverbruik gaat volgens de gebruikers op aan Workout-sessies.

Workout-sessies meest batterijslurpend

Voor het onderzoek zijn er in totaal 1200 mensen gevraagd over de batterij van hun Apple Watch. Waar de batterij volgens de meeste gebruikers aan leegloopt, is tijdens verschillende Workout-sessies. Dit is logisch te verklaren, want tijdens activiteiten met de Workout-app houdt de Apple Watch constant je hartslag in de gaten, terwijl ook gekeken wordt naar de gemiddelde snelheid als je bijvoorbeeld aan het hardlopen bent. Een andere veelgenoemde batterijvreter is het gebruik van Kaarten en navigatie.

Apple Watch-onderzoek over batterij toont tevredenheid.

Batterij gaat probleemloos een dag mee

Bij 97% van de ondervraagden houdt de Apple Watch het toch een hele dag vol, zonder enkele problemen. Wel is er een licht verschil tussen het 38mm- en 42mm-model. Eigenaren van het 42 mm-model geven vaker aan dat de batterij een hele dag probleemloos meegaat ten opzichte van het 38 mm-model, maar het verschil daarin is klein.

Het feit dat het merendeel van de gebruikers zich nooit zorgen maakt om het batterijniveau, heeft wellicht met eerder genoemd resultaat te maken. Slechts 17% zegt het batterijniveau meerdere keren per dag in de gaten te houden, terwijl 44% zich hier totaal niet druk over maakt. Het meest ideale moment om de Apple Watch op te laden is tijdens de nacht. Of de batterij op het moment van opladen dan inderdaad bijna leeg is, laat het onderzoek niet zien.

Over het algemeen blijkt dus uit het onderzoek dat gebruikers meer dan tevreden zijn. Bij eigenaren met een 38mm Apple Watch is 80% tevreden over alles wat met de batterij te maken heeft, terwijl dat bij 42mm-eigenaren 86% is. Mocht je nog twijfelen tussen het 38mm- en 42mm-model, dan kun je wat betreft batterij wellicht beter voor de grotere versie gaan. Toch niet helemaal tevreden over de hoeveelheid energie die een Workout-sessie verbruikt? In onderstaande tip lees je hoe je stroom kunt besparen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2015, 10:33
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.