Glovyes touch screen handschoenen

Toekomstig iPhone-scherm is met normale handschoenen te bedienen

Apple heeft een patent ingediend zodat je iPhone-scherm ook met handschoenen te bedienen is. Het scherm wordt dan gevoeliger voor aanraking, zonder speciale handschoenen.

Mujjo touchscreen handschoenenSpeciale handschoenen om het touchscreen van je iPhone te kunnen bedienen als het sneeuwt, zijn binnenkort misschien niet meer nodig. Apple beschrijft in een patent namelijk hoe een touchscreen zich kan aanpassen als er een handschoen of pleister aanwezig is.

In het patent met de naam Glove Touch Detection wordt onderscheid gemaakt tussen aanraking met vingers en aanraking waarbij er een barrière tussen zit, bijvoorbeeld een handschoen of pleister. Het scherm zal de aanrakingen dan anders herkennen. De condities om een schermtap te herkennen zullen in dat geval anders zijn.

Glovyes touch screen handschoenen

Een soortgelijke uitvinding werd eerder al door Samsung in de praktijk gebracht. Met de Galaxy S4 en de Galaxy Note 3 was het al in 2013 mogelijk om handschoenen te gebruiken, zonder dat je speciale exemplaren met geleidende vingers nodig had. Herkent het scherm jouw gehandschoende vinger niet goed, dan kun je via de instellingen de zogenaamde ‘High Touch Sensitivity’ activeren (ook wel ‘Glove Mode’ genoemd). Daarmee wordt het touchscreen gevoeliger voor aanraking, bijvoorbeeld als je handschoenen draagt.

Het patent van Apple werd al in mei 2014 ingediend, maar wordt nu pas gepubliceerd. Behalve iPhones zijn ook iPads en MacBooks in het patent te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 november 2015, 14:30
Categorie Apple
Onderwerpen handschoenen, patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.