Apple TV laat je nu zoeken naar Apple Music-muziek

De zoekfunctie van de Zoek-app op de Apple TV is uitgebreid. Je kan nu ook in Nederland eenvoudig zoeken naar Apple Music-muziek met de universele zoekfunctie.

Je kunt vanaf nu eenvoudig zoeken naar muziek op de Apple TV, want Apple’s universele zoekfunctie is onlangs uitgebreid. Het is nu in Nederland mogelijk om direct met de Zoek-app op de vierde generatie Apple TV en Apple TV 4K naar Apple Music-nummers en -albums te zoeken.

Apple Music op een Apple TV met tvOS 10.

Zoeken naar Apple Music met Zoek-app

De Zoek-app op de nieuwste Apple TV’s zoekt naar geschikte content binnen allerlei apps. Zo kun je met een enkele zoekterm snel de juiste content vinden, zonder dat je daarvoor bij de specifieke app hoeft te zijn. Dit werkt in Nederland nu ook met Apple Music, zo blijkt uit het support-document. Dit support-document is op 16 oktober voor het laatst bijgewerkt en maakt sindsdien melding van Apple Music-ondersteuning in de Zoek-app bij meerdere landen. Op de Nederlandse versie van deze pagina is de wijziging nog niet te zien.

Zoek-app voor Apple Music op de Apple TV.

Het is niet nodig om een update uit te voeren voor je Apple TV, want de functie zou meteen live moeten zijn. Open hiervoor de Zoek-app en voer dan een zoekterm in. In Nederland verschijnen automatisch de zoekresultaten van drie apps, namelijk films in iTunes, Netflix en Apple Music. Je kunt aan de resultaten niet direct zien van welke deze afkomstig zijn. De resultaten voor muziek verschijnen onderaan de pagina.

De Zoek-app is één van de manieren om snel naar de juiste content op de Apple TV te zoeken. Voor het invoeren van de zoekterm kun je de dicteerfunctie gebruiken, maar het werkt ook door gebruik te maken van het toetsenbord dat automatisch op je iPhone en iPad verschijnt. De enige voorwaarde is dat je verbonden moet zijn met hetzelfde iCloud-account.

Bekijk ook

Tekst invoeren op de Apple TV door je iPhone of iPad te gebruiken

Tekst invoeren op de Apple TV gaat heel eenvoudig. Als je iPhone of iPad in de buurt zijn ontvang je een melding zodra je tekst kunt invoeren. Je kunt dan de iPhone of iPad gebruiken om te typen. Handig!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.