LastPass Families.

LastPass Families gestart: wachtwoorden delen met de hele familie

Als je wachtwoorden met famillieleden wil delen, dan kan dat vanaf nu met LastPass Families. De wachtwoordenapp laat je met dit nieuwe account gegevens uitwisselen met familieleden.

LastPass Families.

De wachtwoordenapp LastPass is vandaag van start gegaan met LastPass Families. Daarmee kun je je wachtwoorden delen met gezinsleden delen. Je betaalt $48 per jaar om te zorgen dat iedereen binnen het gezin veilig wachtwoorden kan bewaren.

LastPass Families gestart

LastPass Families werd in augustus al aangekondigd en vlak daarna werd bekend dat de nieuwe dienst $48 per jaar gaat kosten. Je kunt een LastPass Families-account met zes personen delen, waarbij je zelf bepaalt wie toegang krijgt tot welk wachtwoord.

LastPass Families is een nieuwe variant naast de al bestaande opties LastPass Free (gratis) en LastPass Premium ($24 per jaar). De dienst is voorlopig alleen in het Engels te gebruiken. Geïnteresseerden kunnen hun gezinsaccount een maand lang gratis proberen, daarna moet er betaald worden.

LastPass Families lijkt in veel opzichten op 1Password Families, want je hebt je eigen lijstje met persoonlijke logins, maar je kunt ook inloggegevens met anderen delen. Verder kun je het gebruiken om gegevens van belangrijke documenten, creditcards en bankrekeningen te beheren. Als je wilt kun je een inloggegeven zelfs met een externe persoon delen.

LastPass heeft ook gedacht aan noodgevallen. Als een gezinslid iets overkomt kan LastPass Families ervoor zorgen dat belangrijke inloggegevens en data beschikbaar zijn. Iedereen heeft een eigen account, dus je hoeft niet standaard je gegevens met de hele familie te delen. Per account kun je instellen dat je het wilt delen. Via een dashboard regel je alle instellingen van de accounts. Binnen elk account wordt er één manager aangewezen die voor het abonnement betaalt. Diegene kan ook andere gezinsleden aanwijzen als manager en heeft de mogelijkheid om mensen toe te voegen of te verwijderen.

LastPass Families laat je wachtwoorden delen

LastPass bood al de mogelijkheid om wachtwoorden te delen met anderen in de vorm van een gedeelde map, maar het nieuwe Families-account is veel uitgebreider. Zo kun je met zo’n nieuw abonnement wachtwoorden delen in een ongelimiteerd aantal mappen. Je wil bijvoorbeeld je gegevens van je Spotify-account delen met je moeder, broer en zus, terwijl je je bankgegevens alleen met je partner wil delen. Door verschillende mappen aan te maken, bepaal je zo wie in de familie inzicht krijgt in welke wachtwoorden. Gegevens die je niet wil delen blijven in je persoonlijke kluis.

Prijsverhoging voor LastPass Premium

Met de komst van LastPass Families is de prijs van het Premium-account helaas verdubbeld. Sinds 3 augustus betaal je hiervoor $24 per jaar, terwijl dat voorheen $12 was. Voor gratis gebruikers veranderen er ook wat zaken. Vanaf nu kun je nog maar één item met één persoon delen, terwijl ook de toegang in noodgevallen is komen te vervallen. Als je als gratis gebruiker eerder al toegang voor noodgevallen had ingesteld, dan kun je dit blijven gebruiken.

LastPass prijzen voor Premium en Families.

Meer over de veranderingen lees je in een supportartikel op de LastPass-website.

Mensen die al een LastPass Premium-account hadden krijgen zes maanden gratis toegang tot een LastPass Families-account. Concurrent 1Password heeft ook een Families-account. Zo’n 1Password-account is geschikt voor vijf mensen en kost $4,99 per maand.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 17 oktober: LastPass Families is nu van start gegaan, vandaar dat we dit artikel hebben bijgewerkt.
  • 2017 - 04 augustus: De prijs van het Families-abonnement is bekendgemaakt, naast een aantal andere wijzigingen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2017, 17:53
Categorie Apps
Onderwerpen lastpass, wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.