Apple TV 4K met vernieuwde Siri Remote.

Apple TV krijgt snellere netwerkpoort, maar de handige USB-C-aansluiting verdwijnt

De Apple TV heeft voortaan Gigabit Ethernet, waardoor je sneller kunt internetten. Tegelijk is de USB-C-poort gesneuveld en ook is er gesleuteld aan de Siri Remote.

Apple TV 4K met vernieuwde Siri Remote.

Tussen al het geweld van de nieuwe iPhone X, iPhone 8 en Apple Watch Series 3, zou je bijna vergeten dat Apple ook nog een nieuwe Apple TV aangekondigd heeft. De Apple TV 4K is de opvolger van de vierde generatie Apple TV en wordt geleverd met een vernieuwde Siri Remote. Deze afstandsbediening is goedkoper dan voorheen, terwijl ook de prijs van de Apple TV zelf wat aangepast is.

Apple TV heeft Gigabit Ethernet-poort, maar geen USB-C

De belangrijkste verandering bij de Apple TV 4K is de ondersteuning voor supersnel internet via de Ethernet-poort. Het goede nieuws is dat dit nieuwe model voorzien is van een snellere Gigabit Ethernet-poort. De USB-C-ingang is komen te vervallen. Op de vierde generatie Apple TV kon je deze ingang gebruiken om hem aan een Mac te koppelen om bijvoorbeeld screenshots te maken, maar dat is met de nieuwste generatie dus niet mogelijk. Het is nog niet bekend hoe je nu screenshots moet maken, maar dat lees je binnenkort in een tip. Screenshots maak je voortaan via je (draadloze) netwerk met Xcode 9.

Vernieuwde Siri Remote voor lagere prijs

Voor het event gingen er geruchten dat de Siri Remote een opfrisbeurt zou krijgen, onder andere met haptische feedback. Het klopt dat de Siri Remote vernieuwd is, maar helaas is de vernieuwing niet zo groot als gedacht werd. Het enige wat veranderd is, is dat de menuknop wit omcirkeld is. Hierdoor valt de knop meer op en kun je ook beter zien dat je de afstandsbediening op z’n kop vast hebt. Qua werking is er verder niets veranderd. Wel is de losse afstandsbediening goedkoper geworden. In plaats van €89 betaal je nu 69 euro voor een losse Siri Remote. De vernieuwde Siri Remote wordt geleverd met zowel de nieuwe Apple TV 4K als de vierde generatie Apple TV.

Siri Remote vernieuwd.

En over prijzen gesproken: ook de prijs van de Apple TV zelf is aangepast. De vierde generatie Apple TV werd voorheen verkocht voor €179 (32GB) en €229 (64GB). De nieuwe Apple TV 4K is daarvoor in de plaats gekomen, maar het prijsverschil tussen de twee modellen is wel kleiner geworden. Voor de Apple TV 4K met 32GB betaal je nu €199, terwijl het model met 64GB €219 kost. De versie met de hoogste opslagcapaciteit is dus een tientje goedkoper, terwijl de laagste versie €20 in prijs gestegen is. De vierde generatie Apple TV is in prijs gedaald en kost nu €159 met 32GB. Dat is dan ook het enige model dat nog te koop is.

Het Apple TV-assortiment ziet er nu als volgt uit:

De Apple TV 4K biedt ondersteuning voor 4K-resolutie en HDR, waardoor de beelden er een stuk mooier uit zien. Onder andere iTunes en Netflix bieden content aan in deze resolutie. Apple geeft je reeds gekochte iTunes-films zelfs een gratis upgrade naar de 4K-versies, waardoor je ze niet opnieuw hoeft te kopen. De grootste studio’s zoals Universal, Warner Bros. en Paramount doen hieraan mee, maar Disney is de grote afwezige. Voorlopig worden Disney-films dus alleen in 1080p aangeboden.

De nieuwe Apple TV 4K is vanaf vanaf 15 september te bestellen, waarna hij een week later op de 22e van jou kan zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2017, 11:46
Categorie iDevices
Onderwerpen apple tv 4k, apple tv remote
Device Apple TV

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.