De Apple TV laat nu in Nederland categorieën zien.

Apple TV toont categorieën in Nederlandse App Store

Ook de Nederlandse Apple TV zijn nu categorieën te vinden in de App Store. Daarmee kun je gemakkelijker apps in een bepaald genre zoeken, bijvoorbeeld Amusement en Games.

De Amerikaanse App Store op de Apple TV had het al veel langer: een categorie-indeling voor apps. Nu lijkt eindelijk ook de Nederlandse Apple TV zo’n categorie-indeling te krijgen. In de App Store op de Apple TV is het menu-item ‘Categorieën’ verschenen. Selecteer je deze, dan krijg je momenteel drie categorieën te zien.

De Apple TV laat nu in Nederland categorieën zien.

Drie categorieën in Nederlandse App Store

De App Store op de Nederlandse Apple TV laat op dit moment drie categorieën zien: games, amusement en onderwijs. Dit lijkt nog wat beperkt, want bij Aankopen zie je momenteel veel meer categorieën zoals diensten, eten en drinken en foto en video. Om nieuwe apps te kunnen ontdekken moeten we het voorlopig dus doen met deze eerder genoemde categorieën. In de categorie games vind je spellen zoals Rayman Adventures, Beat Sports en Pac-Man 256, terwijl je bij amusement allerlei apps van bijvoorbeeld videodiensten vindt. Denk hierbij aan Netflix en Vimeo. In onderwijs vind je ten slotte apps als touchpress, TED en Shadowmatic onder de noemer hersengymnastiek.

De knop voor categorieën verscheen gedurende de week al, maar toonde voortdurend een spinner. Later verdween de knop weer, tot hij vanavond actief werd met de genoemde categorieën. Onlangs voegde Apple ook hitlijsten toe aan de Apple TV, een paar weken nadat ze in de VS al waren verschenen. Beide toevoegingen maken het zoeken van leuke apps een stuk eenvoudiger. Wilde je bijvoorbeeld een gezondheidsapp downloaden, dan moest je alle apps van A tot Z alfabetisch doorbladeren, als je je nog zat te oriënteren op het aanbod. Nu is dat eenvoudiger, omdat sommige apps in een passende categorie staan. Later worden er waarschijnlijk meer categorieën toegevoegd.

Zie je de categorieën nog niet staan? Verwijder de App Store uit de recent geopende apps via de appkiezer. Druk twee keer op de thuisknop en veeg de App Store-app naar boven en start hem daarna opnieuw op. Zodra de categorieën gevuld zijn met apps zullen we dit artikel opleuken met screenshots.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2015, 22:00
Categorie iDevices
Onderwerpen app store, apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.