Rayman Adventures-icoon.

Review: Rayman Adventures voor Apple TV is de game die je moet spelen

Rayman Adventures is het nieuwste avontuur van Rayman en voorlopig exclusief voor de nieuwe Apple TV. De game is gratis te spelen, maar is de download ook de moeite waard?

Rayman Adventures-icoon.Voor de net verschenen Apple TV is er al een groot aantal games beschikbaar, maar de meest bekende game van allemaal is zonder twijfel Rayman Adventures. Rayman had al twee topspellen voor iOS beschikbaar in de vorm van Rayman Jungle Run en Rayman Fiesta Run, maar met Rayman Adventures maakt Rayman weer de sprong naar het grote scherm. We zijn blij dat Rayman die sprong gemaakt heeft, want Rayman Adventures is een zeer kwalitatief spelletje die iedere eigenaar van een nieuwe Apple TV geprobeerd moet hebben.

Rayman Adventures: op avontuur met Rayman en Barbara op de Apple TV

Rayman Adventures kent een heel eigen verhaal. In de wereld van het magische bos zijn de oeroude eieren gestolen die waken over de heilige boom. Het is aan jou de taak om alle eieren die over de wereld verstopt zijn te verzamelen en de heilige boom volledig te herstellen. Rayman en Barbara reizen hiervoor langs allerlei gebieden, zoals middeleeuwse kastelen, mythische bossen en vurige afgronden. Je kunt in de game zelf kiezen met welk personage je speelt, maar qua gameplay zijn ze niet verschillend.

Rayman Adventures op de Apple TV.

Rayman mept en rent zich door de levels heen. Rayman Adventures is een echte platformgame, waardoor de timing van je sprongen erg belangrijk is. Dankzij zijn propeller-haren kan Rayman korte tijd door de lucht zweven en met zijn vuisten slaat hij de vijanden een kopje kleiner. Er zijn verschillende soorten levels in Rayman Adventures. In sommige levels moet je op onderzoek naar verborgen geheimen, zoals ontvoerde Tensie waarmee je je score kunt verhogen, terwijl je in andere levels zoveel mogelijk Lums (gele beestjes die je score verhogen) moet verzamelen. In het derde type level draait het om het verslaan van zoveel mogelijk vijanden. Door de verschillende soorten levels blijft de variatie hoog. De levels zitten goed in elkaar met een tof leveldesign.

Heb je Rayman Origins en Rayman Legends heel veel gespeeld, dan kunnen enkele levels wel enigszins bekend voorkomen. Het zijn geen één op één kopieën, maar de inspiratiebron is duidelijk herkenbaar. Nieuw is de ondersteuning van de Incrediballs, de poppetjes die uit de eieren komen. Elke Incrediball heeft zijn eigen kwaliteit. Zo kan de ene je beschermen tegen vijanden, terwijl de andere je de richting van de verborgen geheimen op wijst.

Rayman Adventures op de Apple TV.

Rayman Adventures speelbaar met Apple TV Remote en gamecontroller

De manier van spelen in Rayman Adventures is afhankelijk van met welke controller je speelt. Speel je met de standaard Apple TV Remote, dan rent Rayman automatisch door levels heen. Dat wil echter niet zeggen dat de bewegingsvrijheid net zo beperkt is als in de iOS-games met Rayman. Waar je in Rayman Jungle Run en Rayman Fiesta Run alleen maar vooruit kan blijven rennen, kun je in Rayman Adventures zelf kiezen welke kant je op gaat.

Speel je met een externe controller die ondersteund wordt op de vierde generatie Apple TV, dan kan je Rayman wel helemaal zelf besturen. Hierdoor heb je echt een consolegame in handen, zoals we die de laatste jaren kennen met Rayman Origins en Rayman Legends op de PlayStation, Xbox en Wii U. Het ene level is meer geschikt voor de Apple TV Remote dan het andere level. Voor de volledige game ervaring is het aansluiten van een externe controller wel aan te raden.

Met de Apple TV Remote maak je voornamelijk gebruik van de Touchpad. Door te tappen laat je Rayman springen, terwijl je met een swipe-beweging rake klappen uit kunt delen. Door de tegenovergestelde richting op te swipen, rent Rayman de andere kant op. In het begin is het spelen op deze manier wat onwennig, helemaal als je Rayman’s andere avonturen op de consoles gewend bent.

Rayman Adventures op de Apple TV.

Gratis te spelen met optionele in-app aankopen

Rayman Adventures is helemaal gratis te spelen, maar bevat wel in-app aankopen. Met hoge scores verdien je edelstenen die je in kunt wisselen voor allerlei extra’s, zoals kostuums voor je personages. Deze edelstenen zijn ook met echt geld te kopen, maar is dus optioneel. De game is prima te spelen zonder er echt geld aan uit te geven. Rayman Adventures kent ook nog een sociaal aspect, want door op een speciale manier de game te koppelen aan je Facebook-account, kun je je highscores delen met je vrienden.

Rayman Adventures speelt niet alleen lekker, maar ziet er ook nog eens geweldig uit. De graphics spatten van het scherm en zoals we van de laatste Rayman-games gewend zijn, komt de gekozen stijl prima uit de verf. De muziekjes in de game kunnen wat storend zijn op den duur, maar over het algemeen is dit prima verzorgd.

Rayman Adventures op de Apple TV.

Conclusie Rayman Adventures review

Ben je in het bezit van een nieuwe Apple TV en ben je ook maar enigszins geïnteresseerd in games, dan is er geen enkele reden om Rayman Adventures niet te spelen. De game is gratis te downloaden en te spelen en laat zien waar de Apple TV toe in staat is. Wil je genieten van de volledige console-ervaring, dan is een externe controller voor de Apple TV wel aan te raden. Als je de game met de Apple TV Remote speelt rent Rayman zelf alle kanten op, maar voor meer controle is een third-party controller een vereiste.

In Rayman Adventures draait het allemaal om de levels en de makers hebben hun best gedaan om er een leuke game van te maken. Door de verschillende soorten levels blijft het geheel gevarieerd en dankzij het snelle tempo vlieg je door de game heen. De gekozen thema’s in de game vallen wel wat in herhaling en de levels kunnen bekend voorkomen voor degene die bekend zijn met de Rayman-games, maar desalniettemin is Rayman Adventures een parel om te spelen.

Pluspunten

  • Creatieve en lekker snelle platformgame
  • Afwisselende levels met tof leveldesign
  • Strakke graphics en vloeiende animaties

Minpunten

  • Echte console-ervaring alleen met extra gamecontroller
  • Besturing met Apple TV Remote in het begin even wennen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 november 2015 om 10:00
Onderwerpen
,
Categorie
Games

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.