Apple TV categorie

Apple voegt categorieën toe aan App Store op Apple TV

Apple is begonnen met het toevoegen van categorieën in de App Store op de Apple TV, waardoor het makkelijker wordt om bepaalde apps te vinden.

Apple is begonnen met het toevoegen van categorieën in de App Store, op de Apple TV. Daarmee wordt het makkelijker om bepaalde apps te vinden. Op iCulture kon je eerder al lezen, dat de categorieën er op korte termijn aan zaten te komen.

Apple TV categorie

Categorieën in App Store: nog niet in Nederland

Helaas zijn de categorieën nog niet op Nederlandse Apple TV’s te zien, wel op Amerikaanse. De optie verschijnt bovenaan in de App Store, tussen Uitgelicht en Aankopen. Ook de onlangs toegevoegde Toplijsten zijn nog niet in de Nederlandse App Store op de Apple TV te zien (maar gelukkig hebben we een alternatief gemaakt).

Net als in de App Store op iOS kun je kiezen uit onderwerpen als Games en Amusement. De categorieën werden voor het eerst gezien op een Apple TV waarop de gisteren uitgebrachte beta van tvOS 9.1 was geïnstalleerd. Later verschenen de categorieën ook op Apple TV’s met tvOS 9.0 (de huidige versie voor consumenten).

Het makkelijker vindbaar maken van apps was één van de verbeterpunten die we noemden in onze lijst eerder vandaag. Nu is het nog zo, dat je apps alleen kunt vinden als je er specifiek naar zoekt. Daarnaast is er een selectie van uitgelichte apps, maar die is redelijk beperkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 november 2015, 22:54
Categorie Apps
Onderwerpen app store, apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.