Beat-Sports

Review: Beat Sports is het visitekaartje van Apple TV-games

De ritmische sportgame Beat Sports is het visitekaartje van gamen op de Apple TV 4. Wat voor spel is het, en is het de aanschaf waard? Lees het in onze recensie.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Beat-Sports

Zelfs Nintendo had waarschijnlijk niet verwacht dat de Wii dankzij het simpele sportspelletje Wii Sports uit zou groeien tot een wereldwijd fenomeen. Apple doet dit dunnetjes over met Beat Sports, een game die de eerste weken steevast op de eerste plaats staat in de App Store van de Apple TV, en dat is niet voor niets.

Beat Sports Apple TV

Beat Sports is het ultieme voorbeeld voor de mogelijkheden van games op de vierde generatie Apple TV. De kleurrijke beelden spatten van je scherm af, je kunt met meerdere mensen tegelijk spelen, de game is uitermate geschikt voor een jonger publiek en het demonstreert de bewegingsbesturing van de Siri Remote. Beat Sports heeft dus ongetwijfeld een hoop om te laten zien, en gelukkig is de game zelf ook leuk om te spelen.

Tijdens het spelen van Beat Sports hebben we ook wat beelden opgenomen, die je hieronder kunt bekijken:

Beat Sports is muzikaler dan je denkt

Ondanks het sportieve uiterlijk (en de naam) van de game is er in Beat Sports naast bewegen een belangrijke rol weggelegd voor ritme en muziek. Niet zo gek als je weet dat Harmonix de game ontwikkeld heeft, dezelfde studio die onlangs Guitar Hero Live uitbracht. Door muziek te combineren met sportieve activiteiten ontstaat er een ritmisch geheel.

De drie verschillende speltypen in Beat Sports draaien dan ook allemaal om het terug- of wegslaan van een balletje op de beat, naar een schijnbaar eindeloze voorraad aan kleurrijke aliens. Door met de Siri Remote te zwaaien geef je de bal een tik, en als je goed luistert en je op de maat terugslaat bouw je een combo op.

Aan het einde van een wedstrijd krijg je een beoordeling, en om het ook leuk te houden voor beginners geeft Beat Sports je nooit een game over-scherm. Dit maakt de game erg geschikt voor jongere gamers, die waarschijnlijk toch al bekend zijn met Wii Sports en dus direct aan de slag kunnen.

Beat-Sports

Minimale vertraging in Beat Sports
Naarmate je wedstrijden wint, speel je nieuwe arena’s vrij, evenals nieuwe kleding en slagwapens voor je figuurtje. Ook gaat de moeilijkheidsgraad langzaam maar zeker omhoog, zodat je uiteindelijk ook van links naar rechts moet lopen en de aliens in een steeds hoger tempo balletjes op je afvuren.

Tijdens het spelen van Beat Sports merkten we regelmatig dat er een lichte vertraging optrad tussen de beweging die wij maakten met de Siri Remote en het moment dat het poppetje zijn arm bewoog. Hoewel deze vertraging minimaal is, valt het in een ritmische game als deze extra goed op. Gelukkig compenseert Beat Sports voor deze vertraging door minder streng te zijn als je eigenlijk ‘mis’ slaat.

Beat Sports is leuk in je eentje, maar blinkt uit met de multiplayermodus Buddy Ball. Een speler gebruikt de Siri Remote, terwijl de anderen met de Beat Spots Remote iOS-app hun iPhone veranderen in een controller. Het koppelen van een iPhone aan de game gaat heel gemakkelijk, waarna je over het scherm veegt om jouw figuurtje te laten slaan. Maximaal vier mensen kunnen Beat Sports tegelijk spelen.

Beat-Sports

Conclusie Beat Sports review

Beat Sports is typisch zo’n game die je laat zien aan mensen om de mogelijkheden van de Apple TV te demonstreren. Met minimale instructies kun je een potje spelen, en de game ziet er prachtig uit. De minimale vertraging die optreedt is irritant, maar omdat Beat Sports dit enigszins compenseert heb je hier weinig last van. Het is misschien geen game die je uren aan een stuk speelt, maar door de toegankelijkheid is het erg verleidelijk om ieder weekend een paar spelletjes te spelen met vrienden.

Pluspunten

  • Prachtige, kleurrijke graphics
  • Toegankelijke single- en multiplayer
  • Verrassende combinatie van sport en muziek

Minpunten

  • Minimale vertraging tussen Siri Remote en Apple TV

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2015, 14:56
Categorie Games
Onderwerpen apple tv, multiplayer, sportgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.