Bedieningspaneel in iOS 11 op de iPhone.

Apple bereidt je met de Tips-app alvast voor op iOS 11

Apple heeft de Tips-app opgefrist met iOS 11-tips. In de Tips-app vind je handigheidjes met betrekking tot je iPhone, iPad en iOS, maar echte uitleg vind je er niet.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Ken je die ene app op je iPhone en iPad, met dat icoontje met die gloeilamp? Je hebt hem waarschijnlijk zelden of nooit geopend, maar deze Tips-app van Apple geeft je allerlei tips waarmee je meer uit iOS kunt halen. Apple gebruikt deze Tips-app nu om enkele functies van iOS 11 onder de aandacht te brengen.

Bedieningspaneel in iOS 11 op de iPhone.

Tips-app met iOS 11

In de Tips-app vind je allerlei simpele tips voor je iPhone, iPad en iOS. Je vond er tot voor kort allerlei categorieën, zoals Uitgelicht, Essentieel voor elke dag en Fantastische foto’s. In totaal zitten er meer dan 50 tips in de Tips-app, die vooral gericht zijn op de echte beginners. Vanaf nu vind je daar dus ook tips over iOS 11.

iOS 11 tips app

In totaal gaat het in de Tips-app om 5 tips, plus een ‘reclamepagina’ die je uitnodigt om vooral op de website van het bedrijf te kijken. Apple liet ons weten dat ze in totaal 11 tips willen publiceren.

Erg veel uitleg bieden de tips overigens niet. Zo vertelt de app je dat er een nieuw Bedieningspaneel in iOS 11 zit, maar er staat niet bij hoe het werkt. Wat er op de screenshots te zien is, is de complete tekst. De nieuwe ‘tips’ lijken dan ook vooral bedoeld als een miniatuuruitvoering van de iOS 11-pagina op de website.

iOS 11 tips

Er zijn verder ‘tips’ over de Bestanden-app en Niet storen tijdens autorijden. Apple beloofde ook tips over multitasking op de iPad en de documentscanner in de Notitie-app, maar die waren in de iPhone-versie van de app nog niet te zien.

Mocht je de Tips-app eerder al verwijderd hebben, dan kun je hem via deze link opnieuw downloaden (link).

Nog veel meer iOS 11 tips
Als je iCulture de laatste tijd gevolgd hebt, is het eigenlijk niet nodig om Apple’s Tips-app te raadplegen. We hebben deze zomer regelmatig tips voor iOS 11 gepubliceerd, die veel uitgebreider ingaan op de mogelijkheden. Onlangs hebben we al deze tips gebundeld in een tipsoverzicht van iOS 11, zodat je helemaal op de hoogte bent hoe alle nieuwe functies werken zodra iOS 11 beschikbaar komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2017, 14:07
Categorie Apps
Onderwerp ios 11
Software iOS 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.