iOS 11 beta

Round-up: de beste iOS 11-tips voor iPhone en iPad

De beste iOS 11 tips vind je in dit overzicht. Bekijk welke functies je nu al kunt proberen in de beta's en hoe je het maximale eruit haalt.

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door iCulture.

Ben je op zoek naar iOS 11 tips om alles eruit te halen? Dan ben je op de juiste plek beland, want in dit overzicht hebben we onze beste iOS 11 tips bij elkaar gebracht!


iOS 11 beta

Round-up: onze iOS 11 tips

Om je op weg te helpen met iOS 11 hebben we de afgelopen tijd op iCulture.nl al heel wat tips geschreven. Misschien heb je nog geen beta geïnstalleerd, waardoor je ze niet meteen kunt uitproberen. Toch leek het ons nuttig om ze alvast uit te leggen, zodat je weet wat je straks kunt verwachten en alvast kunt uitkijken naar de nieuwe modelijkheden.

De beste iOS 11 tips hebben we voor je samengevat in onderstaand overzicht. Zo weet je meteen welke functies je na het installeren van iOS 11 (of een van de beta’s) meteen kunt proberen.

#1 Bekijk de vernieuwde App Store

De App Store heeft in iOS 11 een compleet nieuw uiterlijk gekregen, met verhalen, interviews, aanbevelingen en gamevideo’s. In onderstaande tip lees je over alle verbeteringen.

Bekijk ook

Dit zijn de 7 grootste vernieuwingen in de App Store van iOS 11

Apple gaat diverse veranderingen doorvoeren in de App Store van iOS 11. Een nieuw uiterlijk, meer video's, verhalen en gefaseerde uitrol moeten zorgen voor meer betrokkenheid van gebruikers. Dit zijn de 7 grootste veranderingen in de App Store.

#2 Meer mogelijkheden met het nieuwe Bedieningspaneel

Het nieuwe Bedieningspaneel in iOS 11 zal behoorlijk wennen zijn. Alle icoontjes staan op een andere plaats en zien er anders uit. Gelukkig kun je nu wel zelf kiezen welke opties je wilt zien.

Bekijk ook

Zo werkt het nieuwe Bedieningspaneel in iOS 11

Eén van de grootste vernieuwingen in iOS 11 is het compleet vernieuwde Bedieningspaneel. Zo zijn er nu veel meer knoppen en kun je zelf de indeling aanpassen. Wat er allemaal mogelijk is, lees je hier.

#3 Veiliger autorijden dankzij speciale Niet Storen-functie

Autorijden met de iPhone wordt veiliger met de functie Niet Storen tijdens autorijden. Het scherm wordt zwart en je krijgt geen notificaties meer op het scherm. Hieronder lees je er meer over.

Bekijk ook

Niet Storen tijdens autorijden inschakelen met de Autorijden-focus

Met Niet storen tijdens het autorijden en de Autorijden-focus ga je veilig de weg op. De functie blokkeert meldingen, zodat je je ogen op de weg houdt. Lees hier hoe de functie werkt, hoe je het kunt in- en uitschakelen en welke mensen je nog wel kunnen bereiken.

#4 Kies uit een mannelijke of vrouwelijke Siri-stem

De spraakassistent klinkt voortaan spontaner en natuurlijker en is nu beschikbaar in een mannelijke en vrouwelijke Nederlandse stem. Siri wordt bovendien slimmer: de assistent kan teksten vertalen naar het Chinees, Italiaans en andere talen en kan ook vragen beantwoorden die je hebt ingetikt. Probeer het maar!

Bekijk ook

Siri in iOS 11: dit zijn de 5 grootste verbeteringen

Siri krijgt in iOS 11 nieuwe functies, zoals vertalingen en natuurlijke stemmen. We hebben de 5 belangrijkste verbeteringen van Siri voor je op een rijtje gezet.

#5 Rondwandelen met virtual reality in Apple Kaarten

In iOS 11 kun je op een spectaculaire nieuwe manier rondwandelen in Apple Kaarten. We hebben al wat video’s laten zien, maar het is wel zo leuk als je het zelf probeert.

Bekijk ook

In de iOS 11 Kaarten-app kun je rondwandelen in Virtual Reality

In de iOS 11 Apple Kaarten-app zit een speciale Virtual Reality-modus, waarmee je kunt rondkijken op allerlei plekken zoals Cupertino en San Francisco.

#6 AirPlay 2 en HomeKit voor speakers

In iOS 11 krijgt HomeKit ondersteuning voor speakers. Bovendien maakt Apple de overstap naar AirPlay 2, waarmee je meerdere speakers tegelijk kunt aansturen vanuit de Woning-app. Fabrikanten zoals Bose en Libratone gaan hun connected speakers ook aanpassen voor AirPlay 2.

Bekijk ook

Met AirPlay 2 kun je muziek afspelen in meerdere kamers tegelijk

Apple gaat AirPlay 2 introduceren, waarmee je speakers voortaan vanuit de HomeKit Woning-app kunt aansturen, ook als ze in verschillende kamers staan. Bovendien kan iOS 11 standaard FLAC-muziekbestanden afspelen.

#7 Haal alles uit de nieuwe Bestanden-app

De nieuwe Bestanden-app brengt al je bestanden bij elkaar. Je kunt ze zoeken, bekijken en ordenen op één plek.

Bekijk ook

Bestanden-app op iPhone en iPad: alles wat je wilt weten

De iCloud Bestanden-app geeft je meer opties om bestanden te bewaren, zoeken en ordenen. In deze gids lees je wat er mogelijk is met de Bestanden-app op iPhone en iPad.

#8 Maak van je iPad een laptop

In iOS 11 zitten een aantal extra iPad-functies die ervoor gaan zorgen dat je iPad meer als een laptop aanvoelt. Bijvoorbeeld een Dock met ruimte voor 15 apps, drag & drop en de vernieuwde App Switcher.

Bekijk ook

Zo werkt multitasking op de iPad in iOS 11

Wat heeft Apple allemaal in petto voor de iPad met iOS 11? Met de nieuwe Dock, Split View, Slide Over en Drag & Drop kun je veel meer doen met je iPad. We zetten deze handige aankomende functies voor je op een rij.

#9 Muziek delen in Apple Music

Vanaf iOS 11 kun je in Apple Music een eigen profiel aanmaken, afspeellijsten delen en vrienden maken. Zo zie je naar welke muziek je vrienden luisteren en deel je je eigen muziek. Wij laten zien hoe dit werkt.

Bekijk ook

Muziek delen met vrienden in Apple Music: zo werkt het via je profiel

In Apple Music kun je een eigen profiel aanmaken, afspeellijsten delen en vrienden maken. Zo zie je naar welke muziek je vrienden luisteren en deel je je eigen muziek. Wij laten zien hoe dit werkt.

#10 QR-codes scannen met de Camera-app

Kom je een QR-code tegen, dan heb je in iOS 11 alleen nog maar de Camera-app nodig om deze te scannen. De standaard Camera-app werkt met QR-codes en wij laten je zien hoe je dit doet en welk type QR-codes geschikt zijn.

Bekijk ook

QR-codes scannen met je iPhone-camera: zo doe je dat

Kom je een QR-code tegen, dan heb je alleen maar de Camera-app nodig om deze te scannen. De standaard Camera-app werkt namelijk met QR-codes. Maar er is ook een speciale Codescanner-app. Wij laten je zien hoe dit werkt en welke type QR-codes geschikt zijn.

#11 Artikelen uit de Safari Leeslijst offline bewaren

In iOS 11 kun je automatisch of handmatig artikelen in de Leeslijst van Safari offline bewaren. Handig voor in het vliegtuig of op vakantie. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

https://www.iculture.nl/tips/safari-leeslijst-offline-bewaren/

#12 Meerdere apps tegelijk verplaatsen op het beginscherm

Als je het beginscherm van je iPhone of iPad wil indelen, kun je apps met je vinger verplaatsen verplaatsen en elke gewenste volgorde zetten. In onderstaande tip laten we zien hoe je vanaf iOS 11 meerdere apps tegelijk op het beginscherm verplaatst.

Bekijk ook

Zo verplaats je meerdere apps tegelijk op het beginscherm

Je kunt op het beginscherm van je iPhone of iPad de apps verplaatsen en elke gewenste volgorde zetten. Dat kan ook met meerdere apps tegelijk. In deze tip laten we zien hoe je dat doet.

#13 Experimentele Safari-functies voor ontwikkelaars

Speciaal voor ontwikkelaars heeft Apple experimentele Safari-functies toegevoegd. Denk daarbij aan Constant Properties, CSS Spring Animations en Link Preload. Te vinden in de beta’s van iOS 11, dus het is nog even de vraag of ze ook in de uiteindelijke versie terechtkomen.

https://www.iculture.nl/nieuws/safari-expermentele-functies/

#14 Geen 4G-verbinding voor iCloud

Vanaf iOS 11 synchroniseert de iCloud Fotobibliotheek via Wi-Fi én 4G, waardoor je databundel sneller op is. Daarom leek het ons handig om uit te leggen hoe je het synchroniseren van iCloud Fotobibliotheek via 4G uitschakelt.

Bekijk ook

Zo voorkom je dat iCloud Fotobibliotheek mobiele data (4G, 5G) gebruikt

iCloud Fotobibliotheek synchroniseert via wifi én 4G of 5G, waardoor je databundel sneller op is. In deze tip leggen we uit hoe je synchroniseren van foto's via mobiele data uitschakelt.

#15 Klein toetsenbord voor één hand

iPhone-schermen worden steeds groter, maar je handen niet. Daarom heeft Apple in iOS 11 een speciaal eenhands toetsenbord toegevoegd dat je met één hand kunt bedienen. Het gaat om een extra klein toetsenbord dat je aan de linker- of rechterkant kunt plaatsen. Met één hand kun je alle letters gebruiken. Dit toetsenbordje zit verstopt in de wereldbol, waarmee je tussen toetsenborden kunt wisselen. Als je dit iets langer indrukt krijg je de optie te zien. iOS bewaart je voorkeur (links of rechts) voor de volgende keer.

Bekijk ook

Zo werkt het eenhandige toetsenbord op je iPhone

Met het eenhandige toetsenbord kun je makkelijker grotere iPhones met één hand bedienen, linkshandig of rechtshandig. In deze tip vind je alle uitleg hoe je het eenhandige iPhone-toetsenbord gebruikt.

#16 Alternatieve toetsenborden makkelijker installeren

Het installeren van alternatieve toetsenborden wordt in iOS 11 veel gemakkelijker. Je hebt straks nog maar één schakelaar binnen de app nodig en hoeft het niet meer handmatig en omslachtig via de Instellingen te doen.

Bekijk ook

iOS 11 maakt installeren van alternatieve toetsenborden veel eenvoudiger

Gebruikers kunnen straks in iOS 11 met één schakelaar vanuit de desbetreffende app nieuwe alternatieve toetsenborden activeren. Het is dan niet meer nodig om dat handmatig in de Instellingen te doen.

#17 SOS-noodmelding: snel het alarmnummer bellen

Zit je in een noodsituatie? Met SOS-noodmelding op de iPhone kun je razendsnel met 112 bellen en worden je contacten op de hoogte gehouden van de situatie. Lees hieronder hoe je SOS-noodmelding instelt en gebruikt.

Bekijk ook

SOS-noodmelding op de iPhone: snel het alarmnummer 112 bellen

Zit je in een noodsituatie? Met SOS-noodmelding op de iPhone kun je razendsnel met 112 bellen en worden je contacten op de hoogte gehouden van de situatie. Lees hier hoe je SOS-noodmelding instelt en gebruikt.

#18 Alles over ARKit

Dankij ARKit kunnen ontwikkelaars eenvoudig augmented reality toevoegen in hun iPhone- en iPad-apps. Maar wat is Apple’s ARKit precies, op welke toestellen werkt het en in welke apps is het beschikbaar? Je leest het in onderstaande gids.

Bekijk ook

Alles over ARKit, Apple's eigen augmented reality platform

Dankzij ARKit kunnen ontwikkelaars eenvoudig augmented reality toevoegen in hun iPhone- en iPad-apps. Maar wat is Apple's ARKit precies, op welke toestellen werkt het en in welke apps is het beschikbaar? Je leest het in deze gids.

#19 Doe meer met Notities

Apple heeft in de Notities-app allerlei verbeteringen doorgevoerd. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk een document scannen en ondertekenen (liefst met de Apple Pencil natuurlijk). Ook kun je op het ontgrendelscherm snel een nieuwe notitie beginnen, net zoals je de Camera-app zou openen. Je tikt hiervoor met de Apple Pencil op het ontgrendelscherm en een nieuwe notitie wordt geopend. Belangrijke notities kun je eenvoudig vastzetten en heb je speciaal papier nodig, dan kun je bijvoorbeeld ruitjespapier instellen.

Bekijk ook

Documenten scannen in de Notities-app: zo werkt het

Heb je nog veel papieren documenten in huis slingeren? Met de Notities-app kun je eenvoudig documenten inscannen, zodat je ze daarna kunt archiveren of doorsturen. In dit artikel lees je hoe je dat doet.
Bekijk ook

Zo kun je notities vastzetten in de Notities-app op iPhone en Mac

Heb je een belangrijke aantekening gemaakt in de Notities-app, dan is het wel zo handig als deze bovenaan staan. Door een notitie vast te zetten, weet je zeker dat ie altijd in beeld blijft. Lees hier hoe je dat doet, zowel in iOS als macOS.
Bekijk ook

Zo gebruik je ruitjespapier in de Notities-app op de iPhone en iPad

In de Notities-app op je iPhone en iPad kun je ruitjespapier en gelinieerd papier gebruiken, zodat je makkelijker je huis kunt ontwerpen en andere tekeningen maken. Lees hier hoe je dat instelt.

#20 Snel een notitie maken zonder de iPad te ontgrendelen

Vanaf iOS 11 kun je op de iPad Pro met Apple Pencil direct vanaf het toegangsscherm een notitie maken. In onderstaande tip lees je hoe je dit precies doet en welke instellingen er voor deze functie zijn.

https://www.iculture.nl/tips/notities-toegangsscherm-apple-pencil/

#21 Doe meer met Live Photos

Voor Live Photos heeft Apple een paar verbeteringen doorgevoerd. Je kunt een Live Photo eenvoudig bewerken, waarbij je de lengte kunt aanpassen en de hoofdfoto zelf kunt kiezen. Je kunt ook het geluid uitschakelen, zodat je alleen beeld te zien krijgt.

Live Photos in iOS 11

Voor Live Photos zijn er nieuwe effecten in te stellen, zoals Herhaal, Stuiteren en Lange belichting. Niets is leuker dan het even zelf te proberen.

Bekijk ook

De 10 beste nieuwe functies in de Foto's- en Camera-app in iOS 11

De Foto's- en Camera-app krijgen met ingang van iOS 11 allerlei handige nieuwe functies en verbeteringen. In dit artikel zetten we de negen belangrijkste functies en verbeteringen op een rij.

#22 Previews van alle meldingen uitschakelen

Meldingen in iOS 11 kun je zo instellen dat deze geen preview meer laten zien. Dit kan handig zijn als je niet wil dat andere mensen vanaf het toegangsscherm kunnen zien wat er precies in de meldingen staat. Voorheen kon dit alleen bij specifieke apps, maar in iOS 11 kun je dit ook instellen voor alle meldingen die je binnenkrijgt, van welke app dan ook.

Bekijk ook

Zo schakel je previews van meldingen uit op iPhone en iPad

Wil je geen voorvertoning van een melding op je toegangsscherm zien? Je kunt met een schakelaar de previews van binnenkomende meldingen in één keer uitschakelen. In deze tip vertellen we hoe je dat doet.

#23 Aantekeningen maken in screenshots

Maak je in iOS 11 een screenshot, dan kun je gelijk aantekeningen maken. Linksonder verschijnt automatisch een miniatuur van je gemaakte screenshot. Tik hierop en je komt meteen op het scherm waarin je aantekeningen kunt maken en bewerkingen kunt uitvoeren.

Bekijk ook

Direct tekenen op screenshots in iOS en macOS

Als je een screenshot wil bewerken, dan kan dat heel eenvoudig. Je kunt tekenen of tekst toevoegen op een schermafbeelding, zodat je bijvoorbeeld iets duidelijk kunt aanwijzen. In deze tip lees je hoe je de screenshot tekentools op je iPhone, iPad en Mac gebruikt.

#24 Schermopname maken in iOS 11

Het Bedieningspaneel in iOS 11 heeft een nieuwe knop waarmee je heel eenvoudig een schermopname kunt maken. Op deze manier wordt er een filmpje gemaakt van alle handelingen die je op je iPhone of iPad doet. Naderhand wordt dit gewoon opgeslagen in de Foto’s-app als aparte video.

Bekijk ook

Zo maak je een schermopname op iPhone en iPad

Met de schermopname-functie op de iPhone en iPad kun je de acties die je op het scherm uitvoert vastleggen. In deze tip leggen we uit hoe de Schermopname werkt en hoe je een schermopname met of zonder geluid maakt.

#25 Nieuwe gezondheidsfuncties, ook voor de Apple Watch

In iOS 11 en watchOS 4 zitten talloze verbeteringen voor je gezondheid. Zo kun je voortaan je gezondheidsdata synchroniseren met iCloud en je tailleomtrek en VO2 Max meten. In onderstaand artikel zetten we de 9 beste vernieuwingen voor je op een rijtje.

Bekijk ook

Dit zijn de 9 beste gezondheidsfuncties in iOS 11 en watchOS 4

In iOS 11 en watchOS 4 zitten talloze verbeteringen voor je gezondheid. In dit artikel zetten we de 9 beste vernieuwingen voor je op een rijtje.

#26 Nieuw Toegangsscherm en Berichtencentrum

In iOS 11 heeft Apple het Toegangsscherm een kleine facelift gegeven. Het is nu samengevoegd met het vernieuwde Berichtencentrum, waardoor je zowel je nieuwe meldingen als oudere meldingen op één plek vindt.

Bekijk ook

Zo werken het nieuwe Toegangsscherm en Berichtencentrum in iOS 11

In iOS 11 heeft Apple het Toegangsscherm een kleine facelift gegeven. Het Berichtencentrum is hier nu in verwerkt, waardoor je zowel je nieuwe meldingen als oudere meldingen op één plek vindt.

#27 Plattegronden in Apple Kaarten

Apple Kaarten gaat verder dan een standaard kaartje. Kaarten laat voortaan plattegronden zien van winkelcentra en luchthavens wereldwijd. Niet elke luchthaven zal erin staan, maar we hebben al gecheckt dat Schiphol erin komt. Je ziet welke restaurants voorbij de security liggen en welke winkels er op de derde verdieping te vinden zijn. Je kunt dus ook ‘verticaal’ kijken. Ook nieuw in Apple Kaarten van iOS 11: rijstrookaanduiding. Daarmee wordt Apple Kaarten een nog volwaardiger navigatiesysteem voor in de auto. Je ziet hoe je moet voorsorteren om de juiste afslag te nemen en bovendien zie je voortaan snelheidslimieten. Alle vernieuwingen in de Kaarten-app van iOS 11 vind je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Apple Kaarten in iOS 11: plattegrond voor Schiphol, snelheidslimiet bij navigatie en meer

In Apple Kaarten vind je in iOS 11 allerlei handige nieuwe functies. Zo zie je straks een gedetailleerde plattegrond van winkelcentra en luchthavens, waaronder Schiphol. Ook zie je de snelheidslimiet tijdens het navigeren.

#28 Makkelijker inloggen op apps

Vanaf iOS 11 verloopt het inloggen in apps een stuk eenvoudiger. Vanaf het toetsenbord kun je in apps nu eenvoudig direct de juiste inloggegevens selecteren en automatisch invullen vanuit iCloud-sleutelhanger.

Bekijk ook

iOS 11 maakt het inloggen in apps een stuk eenvoudiger

Vanaf iOS 11 verloopt het inloggen in apps een stuk eenvoudiger. Vanaf het toetsenbord kun je in apps nu eenvoudig direct de juiste inloggegevens selecteren en automatisch invullen vanuit iCloud-sleutelhanger.

#29 Nieuwe automatiseringen in de Woning-app

Heb je een huis vol HomeKit-apparaten? De Woning-app krijgt er in iOS 11 een aantal handige functies bij voor het automatiseren van je accessoires. Zo gebruik je de locaties van meerdere gebruikers, stel je timers in en meer.

Bekijk ook

Deze nieuwe automatiseringen zitten in de Woning-app van iOS 11

Heb je huis vol HomeKit-apparaten? De Woning-app krijgt er in iOS 11 een aantal handige functies bij voor het automatiseren van je accessoires. Zo gebruik je de locaties van meerdere gebruikers, stel je timers in en meer.

#30 Allerlei kleine verbeteringen

Er zijn natuurlijk ook nog een aantal kleine, maar wel fijne verbeteringen. We hebben ze samengevat in twee artikelen. In de eerste kijken we naar de kleine verbeteringen voor de iPad, bijvoorbeeld voor meldingen, widgets en het toetsenbord. Daarnaast maakten we een round-up van allerlei kleine verbeteringen in iOS 11 die op alle toestellen te vinden zijn. Er zitten geheid nog wat dingen tussen die je nog niet kende.

Bekijk ook

Vijf verbeteringen in iOS 11 die je ook op gewone iPads vindt

iOS 11 brengt heel veel nieuwe functies naar de iPad. Behalve de nieuwe multitaskingfuncties, heeft iOS 11 ook enkele verbeteringen voor de meldingen, widgets en het toetsenbord. In dit artikel zetten we ze op een rij.
Bekijk ook

Ontdekkingen in iOS 11: kleine en verborgen vernieuwingen die Apple niet noemde

iOS 11 zit bomvol nieuwe functies. De grootste vernieuwingen hebben we al apart besproken, maar er zijn ook nog heel veel kleine aanpassingen. De verborgen en minder grote veranderingen lichten we in dit artikel uit.


Al deze functies zijn te vinden in iOS 11. Ontwikkelaars en publieke betatesters kunnen al met de iOS 11 beta’s aan de slag. Voor gewone gebruikers is het beter om tot dit najaar te wachten, als de definitieve versie van iOS 11 beschikbaar komt. Je kunt hier lezen op welke toestellen iOS 11 te installeren is:

Bekijk ook

Deze iPhones en iPads zijn geschikt voor iOS 11

Apple heeft iOS 11 aangekondigd, maar op welke iPhones en iPads is iOS 11 te installeren? Twee oudere iPhones zijn helaas niet meer bij te werken en ook een oude iPad werkt niet meer met iOS 11. Lees hier de volledige lijst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
juli 2022
Onderwerp
Categorie
Diensten

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11