iOS 11 beta

Round-up: de beste iOS 11-tips voor iPhone en iPad

De beste iOS 11 tips vind je in dit overzicht. Bekijk welke functies je nu al kunt proberen in de beta's en hoe je het maximale eruit haalt.

Ben je op zoek naar iOS 11 tips om alles eruit te halen? Dan ben je op de juiste plek beland, want in dit overzicht hebben we onze beste iOS 11 tips bij elkaar gebracht!


iOS 11 beta

Round-up: onze iOS 11 tips

Om je op weg te helpen met iOS 11 hebben we de afgelopen tijd op iCulture.nl al heel wat tips geschreven. Misschien heb je nog geen beta geïnstalleerd, waardoor je ze niet meteen kunt uitproberen. Toch leek het ons nuttig om ze alvast uit te leggen, zodat je weet wat je straks kunt verwachten en alvast kunt uitkijken naar de nieuwe modelijkheden.

De beste iOS 11 tips hebben we voor je samengevat in onderstaand overzicht. Zo weet je meteen welke functies je na het installeren van iOS 11 (of een van de beta’s) meteen kunt proberen.

#1 Bekijk de vernieuwde App Store

De App Store heeft in iOS 11 een compleet nieuw uiterlijk gekregen, met verhalen, interviews, aanbevelingen en gamevideo’s. In onderstaande tip lees je over alle verbeteringen.

#2 Meer mogelijkheden met het nieuwe Bedieningspaneel

Het nieuwe Bedieningspaneel in iOS 11 zal behoorlijk wennen zijn. Alle icoontjes staan op een andere plaats en zien er anders uit. Gelukkig kun je nu wel zelf kiezen welke opties je wilt zien.

#3 Veiliger autorijden dankzij speciale Niet Storen-functie

Autorijden met de iPhone wordt veiliger met de functie Niet Storen tijdens autorijden. Het scherm wordt zwart en je krijgt geen notificaties meer op het scherm. Hieronder lees je er meer over.

#4 Kies uit een mannelijke of vrouwelijke Siri-stem

De spraakassistent klinkt voortaan spontaner en natuurlijker en is nu beschikbaar in een mannelijke en vrouwelijke Nederlandse stem. Siri wordt bovendien slimmer: de assistent kan teksten vertalen naar het Chinees, Italiaans en andere talen en kan ook vragen beantwoorden die je hebt ingetikt. Probeer het maar!

#5 Rondwandelen met virtual reality in Apple Kaarten

In iOS 11 kun je op een spectaculaire nieuwe manier rondwandelen in Apple Kaarten. We hebben al wat video’s laten zien, maar het is wel zo leuk als je het zelf probeert.

#6 AirPlay 2 en HomeKit voor speakers

In iOS 11 krijgt HomeKit ondersteuning voor speakers. Bovendien maakt Apple de overstap naar AirPlay 2, waarmee je meerdere speakers tegelijk kunt aansturen vanuit de Woning-app. Fabrikanten zoals Bose en Libratone gaan hun connected speakers ook aanpassen voor AirPlay 2.

#7 Haal alles uit de nieuwe Bestanden-app

De nieuwe Bestanden-app brengt al je bestanden bij elkaar. Je kunt ze zoeken, bekijken en ordenen op één plek.

#8 Maak van je iPad een laptop

In iOS 11 zitten een aantal extra iPad-functies die ervoor gaan zorgen dat je iPad meer als een laptop aanvoelt. Bijvoorbeeld een Dock met ruimte voor 15 apps, drag & drop en de vernieuwde App Switcher.

#9 Muziek delen in Apple Music

Vanaf iOS 11 kun je in Apple Music een eigen profiel aanmaken, afspeellijsten delen en vrienden maken. Zo zie je naar welke muziek je vrienden luisteren en deel je je eigen muziek. Wij laten zien hoe dit werkt.

#10 QR-codes scannen met de Camera-app

Kom je een QR-code tegen, dan heb je in iOS 11 alleen nog maar de Camera-app nodig om deze te scannen. De standaard Camera-app werkt met QR-codes en wij laten je zien hoe je dit doet en welk type QR-codes geschikt zijn.

#11 Artikelen uit de Safari Leeslijst offline bewaren

In iOS 11 kun je automatisch of handmatig artikelen in de Leeslijst van Safari offline bewaren. Handig voor in het vliegtuig of op vakantie. In dit artikel leggen we uit hoe het werkt.

#12 Meerdere apps tegelijk verplaatsen op het beginscherm

Als je het beginscherm van je iPhone of iPad wil indelen, kun je apps met je vinger verplaatsen verplaatsen en elke gewenste volgorde zetten. In onderstaande tip laten we zien hoe je vanaf iOS 11 meerdere apps tegelijk op het beginscherm verplaatst.

#13 Experimentele Safari-functies voor ontwikkelaars

Speciaal voor ontwikkelaars heeft Apple experimentele Safari-functies toegevoegd. Denk daarbij aan Constant Properties, CSS Spring Animations en Link Preload. Te vinden in de beta’s van iOS 11, dus het is nog even de vraag of ze ook in de uiteindelijke versie terechtkomen.

#14 Geen 4G-verbinding voor iCloud

Vanaf iOS 11 synchroniseert de iCloud Fotobibliotheek via Wi-Fi én 4G, waardoor je databundel sneller op is. Daarom leek het ons handig om uit te leggen hoe je het synchroniseren van iCloud Fotobibliotheek via 4G uitschakelt.

#15 Klein toetsenbord voor één hand

iPhone-schermen worden steeds groter, maar je handen niet. Daarom heeft Apple in iOS 11 een speciaal eenhands toetsenbord toegevoegd dat je met één hand kunt bedienen. Het gaat om een extra klein toetsenbord dat je aan de linker- of rechterkant kunt plaatsen. Met één hand kun je alle letters gebruiken. Dit toetsenbordje zit verstopt in de wereldbol, waarmee je tussen toetsenborden kunt wisselen. Als je dit iets langer indrukt krijg je de optie te zien. iOS bewaart je voorkeur (links of rechts) voor de volgende keer.

#16 Alternatieve toetsenborden makkelijker installeren

Het installeren van alternatieve toetsenborden wordt in iOS 11 veel gemakkelijker. Je hebt straks nog maar één schakelaar binnen de app nodig en hoeft het niet meer handmatig en omslachtig via de Instellingen te doen.

#17 SOS-noodmelding: snel het alarmnummer bellen

Zit je in een noodsituatie? Met SOS-noodmelding op de iPhone kun je razendsnel met 112 bellen en worden je contacten op de hoogte gehouden van de situatie. Lees hieronder hoe je SOS-noodmelding instelt en gebruikt.

#18 Alles over ARKit

Dankij ARKit kunnen ontwikkelaars eenvoudig augmented reality toevoegen in hun iPhone- en iPad-apps. Maar wat is Apple’s ARKit precies, op welke toestellen werkt het en in welke apps is het beschikbaar? Je leest het in onderstaande gids.

#19 Doe meer met Notities

Apple heeft in de Notities-app allerlei verbeteringen doorgevoerd. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk een document scannen en ondertekenen (liefst met de Apple Pencil natuurlijk). Ook kun je op het ontgrendelscherm snel een nieuwe notitie beginnen, net zoals je de Camera-app zou openen. Je tikt hiervoor met de Apple Pencil op het ontgrendelscherm en een nieuwe notitie wordt geopend. Belangrijke notities kun je eenvoudig vastzetten en heb je speciaal papier nodig, dan kun je bijvoorbeeld ruitjespapier instellen.

#20 Snel een notitie maken zonder de iPad te ontgrendelen

Vanaf iOS 11 kun je op de iPad Pro met Apple Pencil direct vanaf het toegangsscherm een notitie maken. In onderstaande tip lees je hoe je dit precies doet en welke instellingen er voor deze functie zijn.

#21 Doe meer met Live Photos

Voor Live Photos heeft Apple een paar verbeteringen doorgevoerd. Je kunt een Live Photo eenvoudig bewerken, waarbij je de lengte kunt aanpassen en de hoofdfoto zelf kunt kiezen. Je kunt ook het geluid uitschakelen, zodat je alleen beeld te zien krijgt.

Live Photos in iOS 11

Voor Live Photos zijn er nieuwe effecten in te stellen, zoals Herhaal, Stuiteren en Lange belichting. Niets is leuker dan het even zelf te proberen.

#22 Previews van alle meldingen uitschakelen

Meldingen in iOS 11 kun je zo instellen dat deze geen preview meer laten zien. Dit kan handig zijn als je niet wil dat andere mensen vanaf het toegangsscherm kunnen zien wat er precies in de meldingen staat. Voorheen kon dit alleen bij specifieke apps, maar in iOS 11 kun je dit ook instellen voor alle meldingen die je binnenkrijgt, van welke app dan ook.

#23 Aantekeningen maken in screenshots

Maak je in iOS 11 een screenshot, dan kun je gelijk aantekeningen maken. Linksonder verschijnt automatisch een miniatuur van je gemaakte screenshot. Tik hierop en je komt meteen op het scherm waarin je aantekeningen kunt maken en bewerkingen kunt uitvoeren.

#24 Schermopname maken in iOS 11

Het Bedieningspaneel in iOS 11 heeft een nieuwe knop waarmee je heel eenvoudig een schermopname kunt maken. Op deze manier wordt er een filmpje gemaakt van alle handelingen die je op je iPhone of iPad doet. Naderhand wordt dit gewoon opgeslagen in de Foto’s-app als aparte video.

#25 Nieuwe gezondheidsfuncties, ook voor de Apple Watch

In iOS 11 en watchOS 4 zitten talloze verbeteringen voor je gezondheid. Zo kun je voortaan je gezondheidsdata synchroniseren met iCloud en je tailleomtrek en VO2 Max meten. In onderstaand artikel zetten we de 9 beste vernieuwingen voor je op een rijtje.

#26 Nieuw Toegangsscherm en Berichtencentrum

In iOS 11 heeft Apple het Toegangsscherm een kleine facelift gegeven. Het is nu samengevoegd met het vernieuwde Berichtencentrum, waardoor je zowel je nieuwe meldingen als oudere meldingen op één plek vindt.

#27 Plattegronden in Apple Kaarten

Apple Kaarten gaat verder dan een standaard kaartje. Kaarten laat voortaan plattegronden zien van winkelcentra en luchthavens wereldwijd. Niet elke luchthaven zal erin staan, maar we hebben al gecheckt dat Schiphol erin komt. Je ziet welke restaurants voorbij de security liggen en welke winkels er op de derde verdieping te vinden zijn. Je kunt dus ook ‘verticaal’ kijken. Ook nieuw in Apple Kaarten van iOS 11: rijstrookaanduiding. Daarmee wordt Apple Kaarten een nog volwaardiger navigatiesysteem voor in de auto. Je ziet hoe je moet voorsorteren om de juiste afslag te nemen en bovendien zie je voortaan snelheidslimieten. Alle vernieuwingen in de Kaarten-app van iOS 11 vind je in onderstaand artikel.

#28 Makkelijker inloggen op apps

Vanaf iOS 11 verloopt het inloggen in apps een stuk eenvoudiger. Vanaf het toetsenbord kun je in apps nu eenvoudig direct de juiste inloggegevens selecteren en automatisch invullen vanuit iCloud-sleutelhanger.

#29 Nieuwe automatiseringen in de Woning-app

Heb je een huis vol HomeKit-apparaten? De Woning-app krijgt er in iOS 11 een aantal handige functies bij voor het automatiseren van je accessoires. Zo gebruik je de locaties van meerdere gebruikers, stel je timers in en meer.

#30 Allerlei kleine verbeteringen

Er zijn natuurlijk ook nog een aantal kleine, maar wel fijne verbeteringen. We hebben ze samengevat in twee artikelen. In de eerste kijken we naar de kleine verbeteringen voor de iPad, bijvoorbeeld voor meldingen, widgets en het toetsenbord. Daarnaast maakten we een round-up van allerlei kleine verbeteringen in iOS 11 die op alle toestellen te vinden zijn. Er zitten geheid nog wat dingen tussen die je nog niet kende.


Al deze functies zijn te vinden in iOS 11. Ontwikkelaars en publieke betatesters kunnen al met de iOS 11 beta’s aan de slag. Voor gewone gebruikers is het beter om tot dit najaar te wachten, als de definitieve versie van iOS 11 beschikbaar komt. Je kunt hier lezen op welke toestellen iOS 11 te installeren is:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2017
Categorie Diensten
Onderwerp ios 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11