‘Apple test 2048 x 1536 resolutie voor volgende iPad’

Apple is bezig met het testen van een schermresolutie van 2048 x 1536 pixels voor de iPad 3. Dat zeggen bronnen tegen The Korea Times. LG en Samsung zijn de grootste leveranciers van dergelijke schermen en zouden daarvoor ingeschakeld kunnen worden.

iPad 3 scherm hoge resolutieDe in maart gelanceerde iPad 2 had een beeldschermresolutie die exact gelijk was aan die van de eerste iPad. Het was een tegenvaller voor mensen die nieuwe schermtechnologie verwachtten. Daar kan met ingang van de volgende iPad wel eens verandering in komen. Volgens The Korea Times is Apple aan het testen geslagen met een schermresolutie van 2048 x 1536 pixels. Dat is het dubbele van de momenteel verkrijgbare iPads en overstijgt de minimumresolutie voor Full HD op televisietoestellen.


Een televisietoestel met Full HD hanteert een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels, maar daar gaat Apple volgens het artikel dus flink overheen. De gesuggereerde 2048-resolutie behoudt de beeldinstellingen 4:3 en wijkt om die reden niet af van het iPad-scherm. In het artikel van Korea Times staat letterlijk:

Apple’s aankomende iPad 3 gaat een verbeterd beeldscherm met quad extended graphics (QXGA) bevatten; een beeldresolutie van 2048 x 1536 pixels met een 4:3 ratio om een Full HD-weergave te leveren. De op komst zijnde deals geven aan dat Samsung en LG de grootste leveranciers van flatscreens van Apple blijven in de nabije toekomst. Samsung en LG zijn twee van de LCD-fabrikanten die de kennis van geavanceerde LCD-schermen in huis hebben.

Het artikel zegt ook dat LG en Samsung, de laatste ondanks de haat-liefdeverhouding, dichtbij een kortsluiten met Apple zijn over de order van iPad 3-schermen. Een teleurstelling voor Samsung is daarbij dat het bedrijf uit Cupertino geen interesse zou tonen in de OLED-techniek van het Koreaanse bedrijf. OLED-schermen gaan over het algemeen minder lang mee dan LCD-schermen en garanderen tot dusver alleen een hoge resolutie op relatief kleine schermen tot 5 inch. De iPad 1 en 2 zijn 9,7 inch – fors meer dus.

De pixeldichtheid, een barometer voor de kijkkwaliteit, moet toenemen naar meer dan 280 pixels per inch om aan Apple’s harde eisen te voldoen.

Dat zegt een andere bron aan de Koreaanse krant. Die verwacht dat de Taiwanese LCD-specialist CMI ook orders voor de volgende iPad zal krijgen, hoewel minder dan haar Koreaanse rivalen. Woordvoerders van zowel Samsung als LG wilden niet reageren op de verkregen informatie, stelt The Korea Times.

Via 9to5Mac

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.