Analist: ‘iPad in 2014 ingehaald door de concurrentie’

In 2014 heeft Apple niet meer de meerderheid van de tabletmarkt in handen. Dit beweert Nomura, een analistenbureau die het onderwerp onder de loep nam.

Windows 8 tablets zouden de balans in de tabletmarkt verstoren.Een rapport van analistenbureau Nomura voorspelt dat Apple’s dominante positie in de tabletmarkt nog maar drie jaar zal aanhouden. In 2014 moet de concurrentie Apple voorbij zijn geschoten. Niet alleen Android zou een grote tegenstander zijn, maar ook Microsoft moet dankzij Windows 8 een groot verschil gaan maken. De komst van tablets die dit OS draaien zal de gewone gang van zaken in de technologiewereld flink opschudden, denkt Nomura.


In 2012 zal het monopolie van Apple al in het geding komen, met een steeds kleiner wordend percentage van de markt in handen van het bedrijf, zeggen de onderzoekers. Dit verschil moet volgens Nomura ieder jaar kleiner worden, tot de rollen omdraaien in 2014. Het analistenbureau voorspelt dat er dat jaar 83 miljoen tablets over de toonbank gaan die niet door Apple zijn geproduceerd, versus 78 miljoen iPads. Apple zou dan nog wel marktleider zijn, gezien de 83 miljoen concurrerende tablets door verschillende bedrijven zijn gemaakt en dus onderling de koek moeten verdelen.

Microsoft zou de balans verstoren, omdat er in 2014 ongeveer 20 miljoen Windows 8 tablets op de markt moeten zijn.

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 juli 2011 om 14:07
Categorie
Apple

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.