Apple Developer

Apple gaat na jaren weer Tech Talks organiseren

Vanaf 25 oktober kun je als ontwikkelaar weer Apple's Tech Talks bijwonen. Er zullen meer dan 100 live online sessies zijn, waarmee ontwikkelaars in contact kunnen komen met Apple-engineers.

Tech Talks bij Apple

Dat Apple lange tijd geen Tech Talks organiseerde heeft niets te maken met de pandemie: in 2016 organiseerde Apple ze voor het laatst. In voorgaande jaren vonden ze op onregelmatige basis plaats: in 2007 begonnen de eerste iPhone Tech Talks en daarna volgen er af en toe weer nieuwe. Er staan nu meer van 100 live online sessies op de planning, die vanaf volgende week van start gaan. Het geeft ontwikkelaars een unieke kans om rechtstreeks met Apple te praten, aangezien dit normaal gesproken vrij onmogelijk is. De sessies zijn deze keer wel volledig virtueel, zodat je niet hoeft te reizen en dat is gunstig voor Nederlandse en Belgische ontwikkelaars. Voorheen organiseerde Apple ze in verschillende steden en dan werden Brussel en Den Haag vaak overgeslagen.


Er zijn live sessies om te leren hoe je de nieuwste technologieën in je apps kunt toepassen, best practices kan leren en antwoord kunt krijgen op je vragen. Dit gebeurt in groepsverband, over onderwerpen als machine learning, SwiftUI en dergelijke. De capaciteit is beperkt, zodat de deelnemers voldoende aandacht krijgen. Lukt het niet om mee te doen aan de Engelstalige sessies, dan kun je het ook proberen in Braziliaans Portugees, Japans, Koreaans, Mandarijn en Spaans.

Tech Talks

1-op-1 sessies

Heb je specifieke vragen, dan kun je ook 1-op-1 met Apple-experts in gesprek. Je kunt dan 30 minuten al je vragen op ze afvuren over design, technologie, programmeren, het reviewproces van apps en App Store Connect. Op die manier kun je hulp krijgen bij het verbeteren van je app en het design, problemen oplossen en om door de richtlijnen en tools te navigeren. Je kunt in meerdere regio’s terecht.

Apple Tech Talks

Elke twee weken vanaf 1 november, 15 november en 29 november zullen er nieuwe sessies worden gepost waarop je je kunt inschrijven. Bladeren door het aanbod en inschrijven kan hier. Je moet er wel geregistreerd ontwikkelaar voor zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.