Nieuw WTC Terminal-gebouw

Eerste blik in de nieuwe Apple Store WTC [video]

De nieuwste Apple Store gaat vandaag open in Oculus, het winkelcentrum onder het World Trade Center. Een aantal mensen kon gisteren al een kijkje nemen door de ruiten, en dat leverde mooie plaatjes op.
Eveline Meijer - · Laatst bijgewerkt:

De nieuwe Apple Store in het World Trade Centrum in New York opent vanmiddag haar deuren. Voor mensen die niet langer kunnen wachten, is er goed nieuws. Gisteren konden de eerste geluksvogels al door de ruiten kijken en een blik werpen.


Update 19:00 uur: we hebben een video toegevoegd en een foto van Angela Ahrendts, die bij de opening aanwezig was.

Transportation hub WTC

Nieuwe Apple Store in WTC vandaag open

Het nieuwe bedevaartsoord van Apple komt in Santiago Calatrava‘s Oculus-hal van het nieuwe World Trade Center. De tiende winkel van Apple opent vandaag om 12 uur ‘s middags lokale tijd haar deuren, maar gisteren konden de eerste mensen alvast een blik werpen door de ramen. Dat levert een aantal mooie plaatjes op, die gedeeld werden op sociale media.

Apple heeft gekozen voor de nieuwe indeling met kasten langs de zijkant, zoals we ook al bij recente Apple Stores zagen. Er staan geen bomen langs de gangpaden, zoals in Brussel.

Santiago Calatrava is verantwoordelijk voor het ontwerp van het totale winkelcentrum, maar voor de Apple Store werd Bohlin Cywinski Jackson in de arm genomen, die ook het design van de Apple Store in Palo Alto maakte. Daarnaast ontwierp dit bureau nog meer Apple Stores in New York, namelijk die aan de Upper West Side en aan Fifth Avenue.

Andere Apple Stores in Manhattan zijn te vinden in SoHo, Meatpacking, Grand Central en de Upper East Side. In Brooklyn opende recent een Apple Store aan de andere kant van de Williamsburg Bridge. En ook op Staten Island en in Queens heeft Apple winkels zitten.


Het WTC krijgt naast een Apple Store ook een luxe winkelcentrum en een PATH-treinstation. Overigens is het gebouw niet geheel onomstreden. Binnen het gebouw lopen namelijk enorme ribben die het daglicht blokkeren en winkels aan het zich onttrekken. Maar de luxe uitstraling van het World Trade Center past bij Apple. Bovendien komen hier veel zakelijke reizigers langs die onderweg zijn naar hun werk.

Angela Ahrendts bij opening Apple Store in World Trade Center

Video van de opening

Ben je dol op openingsvideo’s van Apple Stores? Dan kun je met onderstaande video je hart ophalen. Ook was Angela Ahrendts, hoofd van de Apple Stores, aanwezig om met klanten te praten. De topvrouw was bij het openen van de deuren op de winkelvloer en werd al snel opgemerkt door klanten. De twee verdiepingen tellende winkel heeft een ingang op de begane grond van het winkelcentrum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.