Overzicht in Florin.

Florin is een Nederlandse betaal- en chatapp voor vrienden in één

Florin is een nieuwe chat- en betaalapp in één, waarmee je sneller en makkelijker geld terug kan vragen aan vrienden. De app werkt met iedere bank dankzij de iDEAL-koppeling en het is niet nodig om Florin-gebruiker te zijn.

Overzicht in Florin.
Ken je de app IVAN nog? De app werd gemaakt om het gedoe met IBAN-nummers te versimpelen door deze te koppelen aan de telefoonnummers van je vrienden die al in je contactenlijst staan. Als opvolger hebben dezelfde makers nu de app Florin (link) uitgebracht, een dienst waarmee je daadwerkelijk geld terug kunt vragen van je vrienden. In veel opzichten lijkt Florin op de vergelijkbare apps als het onlangs gelanceerde Tikkie, maar biedt wel wat meer functies.

Florin voor geld betalen aan vrienden

Florin is bedacht door twee Nederlandse jonge ondernemers genaamd Bas de Vries en Andre Woons. Zij vonden het terugbetalen van geld aan vrienden maar een hoop gedoe, bijvoorbeeld na een avondje stappen. Vragen om elkaars rekeningnummer en om geld blijven vragen als één van je vrienden het vergeten was over te maken, is vaak een herkenbaar probleem. De apps als het onlangs gelanceerde Tikkie maakten het makkelijker om een iDEAL-link aan te maken en te delen via WhatsApp, zodat de betaler de opdracht alleen maar hoeft te verzenden. Florin heeft dezelfde functie, maar is wel een stukje uitgebreider dan dit. Florin wil namelijk de IFTTT zijn onder de betaalapps, zodat je er nauwelijks zelf nog naar hoeft om te kijken en alles zoveel mogelijk automatisch gaat.

Intro om uitgaven te delen met Florin. Logo instellen voor een betaalverzoek in Florin.

Daarvoor heeft Florin wel een aantal gegevens van je nodig. Ten eerste dien je je te registreren met je eigen IBAN- en telefoonnummer. Je maakt in de app ook een pincode aan om de app mee te beveiligen. Als extra backup dien je nog je mailadres te verifiëren, zodat hier een eventuele nieuwe code naar toe gestuurd kan worden. De ontwikkelaars van Florin beloven alles veilig op te slaan en ook niet door te verkopen. Om een betaalverzoek verder op te zetten, dien je vervolgens een persoon uit je contactenlijst te selecteren of maak je een groep aan, bijvoorbeeld voor een geplande reis of avond stappen. Hier geef je tot slot aan wat het totaal bedrag is, waarna je in het geval van groepskosten kunt aangeven wie welk bedrag moet betalen.

Florin is dus ook een chatapp waarin je met medebetalers kunt discussiëren over de prijs of de activiteiten. Dit onderscheid Florin van de eerder genoemde Tikkie, terwijl het simpelweg delen van een iDEAL-link ook gewoon mogelijk is. Nadat je alle betaalgegevens ingevoerd hebt, komt er een speciale Florin-link beschikbaar die je direct vanuit Florin kunt delen met andere bekende chatapps zoals WhatsApp en Facebook Messenger. Florin maakt echter ook gewoon gebruik van het standaard delen-menu, waardoor je niet gebonden bent aan de standaard opties die de app biedt. Florin houdt je verder nog op de hoogte wie welk bedrag precies betaald heeft.

Een betaalverzoek in Florin. Een betaalverzoek in een groep in Florin.

Binnenkort ook betalen in Florin zelf

De app werkt dus zowel met zowel Florin- als niet Florin-gebruikers. Er is echter wel een voordeel om je te registreren in Florin. Binnenkort biedt Florin namelijk nog enkele voordelen als je je in de app registreert. Je kunt dan namelijk via automatische incasso’s betalingen autoriseren met je pincode, zodat je binnen Florin geen iDEAL meer nodig hebt. Dit is mogelijk doordat je bij het registeren je bankrekening eenmalig via iDEAL aan je account koppelt door €0,01 over te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 augustus 2016, 11:31
Categorie Apps
Onderwerpen betalen, geld, iban, ideal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.