Wenen Apple Store: interieur

Oostenrijk krijgt deze maand eerste Apple Store

De Apple Store Wenen opent op 24 februari. Het is de eerste officiële winkel van Apple in Oostenrijk. In een gerenoveerd pand in de historische Kärtner Straße kun je terecht op drie verdiepingen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er zijn nog landen waar geen enkele Apple Store te vinden is. En dan bedoelen we niet dwergstaatjes zoals Luxemburg of Monaco, maar grote Europese landen. Oostenrijk ontbeerde tot nu toe een eigen Apple Store, maar daar komt op 24 februari verandering in. Dan opent de eerste Apple Store van het land in Wenen. De eerste officiële foto’s van Apple laten een bijna surrealistisch strakke winkel zien. Het lijkt meer een filmdecor dan een winkelstraat waar dagelijks duizenden mensen langs lopen. Oostenrijkers konden voorheen alleen terecht bij Apple Premium Reseller McSHARK.

Update 22 februari: Apple heeft nieuwe foto’s vrijgegeven van het interieur.

Wenen Apple Store: interieur

Wenen Apple Store: medewerkers

Wenen Apple Store: medewerkers

Na anderhalf jaar van geruchten gaat Apple de eerste Oostenrijkse Apple Store openen in Wenen. Apple’s website bevestigt de datum van 24 februari. De winkel bevindt zich op de hoek van de Kärntner Straße, een van de drukste winkelstraten van de hoofdstad. Op drie verdiepingen kun je straks shoppen en je Apple-producten laten nakijken. De winkel werd eerder gebruikt door kledingmerk Esprit.

In augustus 2016 werd voor het eerst gesproken over een Apple Store in Wenen. Kort daarna verschenen de eerste vacatures voor winkelpersoneel. Sindsdien is Apple druk geweest met de renovatie – en als we de beelden van de winkelpui bekijken is het zeer geslaagd. De winkel doet denken aan de vorig jaar geopende Apple Store in Keulen. Europese Apple-fans kunnen in ieder geval weer een nieuwe locatie aan hun bulletlist toevoegen. Hou er rekening mee dat de winkels in Oostenrijk op zondag meestal gesloten zijn.

Het gaat om de 501e Apple Store wereldwijd. Nummer 500 werd onlangs geopend in Zuid-Korea. Ook zijn er plannen om nieuwe Stores te openen in Thailand, Argentinië en Saoedi-Arabië. Ondertussen is Apple bezig om veel oudere locaties in winkelcentra op te knappen. In Nederland en België lijken momenteel geen plannen te zijn om nieuwe winkels te openen. De data op de vacaturepagina worden dagelijks ververst, maar dat zegt uiteraard niets.

Het gebouw in Wenen dateert uit 1894 en is behoorlijk grondig gerenoveerd. De afgelopen jaren was het gebouw bedekt met panelen en glas, maar Apple heeft er net als bij veel andere winkels in historische centra voor gekozen om het originele uiterlijk zoveel mogelijk terug te laten komen. Bij nieuwe Apple Stores wordt steeds meer rekening gehouden met de Today At Apple-sessies, waarin je groepsgewijs workshops kunt volgen en optredens kunt bijwonen. Apple wil op die manier van de winkels een ontmoetingsplaats maken.

Apple Store Wenen

Apple Store Wenen

Apple Store Wenen

De echt fanatieke fans die erbij willen zijn moeten een weekendje Wenen boeken: op zaterdag 24 februari om 9:30 uur ben je welkom. Misschien valt er nog een speciaal t-shirt te scoren, zoals bij de opening van de Apple Stores in Amsterdam en Den Haag het geval was.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 22 februari: Interieurfoto's toegevoegd

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2018, 12:49
Bron Bron Apple
Categorie Apple
Onderwerpen apple store, oostenrijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.