2017 iMac Pro videobewerking

Eerste 18-core iMac Pro’s onderweg naar klanten

De eerste 18-core iMac Pro's zijn onderweg naar klanten. De status is gewijzigd naar 'Shipping' en de supersnelle iMacs kunnen nu elk moment worden bezorgd bij klanten.

18-core iMac Pro onderweg naar klanten

Apple is begonnen met de uitlevering van de 18-core iMac Pro’s. De eerste klanten in de Verenigde Staten zagen dat hun bestelling wijzigde naar ‘Preparing Shipment’ of ‘Shipped’. De iMac Pro is officieel sinds december 2017 leverbaar, waardoor Apple nog net de beloofde deadline haalde. Maar dat geldt niet voor alle modellen. Aanvankelijk werden alleen de 8-core en 10-core configuraties geleverd en in Nederland en België moesten klanten wachten tot begin januari.

Mensen die een nog snellere iMac wilden moesten nog enkele weken langer wachten. Maar nu is het eindelijk zover: de eerste 18-core iMac Pro’s zijn onderweg naar klanten. Opvallend is dat er nog niets bekend is over de 14-core modellen, die ook met vertraging zouden worden geleverd.

iMac Pro 18-core levering

De eerste exemplaren zullen op 6 februari worden bezorgd, vlak voordat de eerste HomePods bij klanten zullen arriveren. Het gaat om dozen met een dure inhoud: als je een 18-core iMac Pro wil hebben betaal je daar in Nederland minimaal €8.377,91 voor. Je hebt dan het instapmodel met 32GB geheugen en een 1TB SSD. Tegen meerprijs kun je dit opvoeren naar 128GB en een 4TB SSD.

Apple waarschuwde bij de introductie al dat de levertijd bij de 18-core modellen 6 tot 8 weken zou zijn. De meeste exemplaren zullen begin februari worden geleverd. Apple ligt daarmee iets voor op schema.

Bestel je een iMac Pro via de website van Apple, dan krijg je aanvankelijk de melding ‘Order In Progress’, gevolgd door de leverdatum. Bij maatwerk krijg je de melding ‘Sent to Manufacturing’ of ‘Processing’. Pas wanneer jouw model klaar staat om verzonden te worden zal het geld worden geïnd.

Vooral snel bij multi-core toepassingen
De iMac Pro is de meest krachtige iMac die Apple ooit gemaakt heeft. Het is dan ook geen wonder dat uit de iMac Pro reviews blijkt dat de machine bloedsnel is en indrukwekkende Geekbench-schores laat zien – en dat was alleen nog gebaseerd op de vroege 8-core en 10-core modellen. Zodra de 18-core modellen op het bureau van de eerste klanten staat zullen bij Geekbench ook daarvoor benchmark-cijfers binnen rollen.

iMac Pro teardown door iFixit

De snelheid blijkt vooral bij multi-core processen en daarvoor moeten je apps wel geoptimaliseerd zijn. Anders heb je er nog niets aan. Veel reviewers waarschuwden dan ook dat het alleen zin heeft als je zware eisen stelt aan je iMac. Als je ‘m alleen wil hebben vanwege de spacegrijze kleur, dan heb je een wel heel erg dure tekstverwerker op je bureau staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2018, 10:58
Categorie Mac & macOS
Onderwerp imac pro
Device iMac Pro

iMac Pro

De iMac Pro is Apple's krachtige alles-in-één desktop Mac voor professionals. De iMac Pro heeft krachtigere specificaties en is in een exclusieve spacegrijze uitvoering beschikbaar. De iMac is er alleen in een 27-inch display. Het huidige model heeft een 10-core Intel Xeon W-processor en heeft standaar 32GB RAM en 1TB SSD. De prijs ligt daardoor fors hoger. Lees alles over de iMac Pro, het kopen van een Mac-desktop en Mac-computers vergelijken.

iMac Pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.