Calculator iPhone

Rekenmachine toont weer vloeiende animaties in iOS 11.3 (video)

De calculator op je iPhone maakt in iOS 11.3 geen rekenfouten meer door te trage animaties. Al in oktober 2017 deed het probleem zich voor dat de animaties te traag waren om vloeiende berekeningen te laten zien.

Afgelopen oktober bleek dat de iPhone-rekenmachine niet goed werkte. De animaties waren zo traag, dat de rekenmachine fouten maakte in de berekeningen. Terwijl jij al klaar was met het intikken van de getallen, was de calculator nog alle animaties aan het afwerken. Gelukkig is dat in iOS 11.3 opgelost, zo laat onderstaand filmpje zien.

Rekenfouten door te trage calculator

In iOS 11.3 kun je weer supersnel berekeningen intikken en levert 1 + 2 + 3 intikken weer gewoon 6 op, zoals het hoort. De trage animaties zorgden ervoor dat het intikken van cijfers niet goed werd herkend waardoor bovengenoemde berekening 1 + 23 opleverde. Bij kleine getallen merkte je wel dat het resultaat niet klopte, maar bij ingewikkelde berekeningen konden er ongemerkt fouten in sluipen.

Eigenlijk was het probleem al in iOS 11.2 opgelost en leverde de rekenmachine vanaf dat moment weer kloppende berekeningen. Maar de animaties waren nog niet aangepast en dat is in iOS 11.3 nu wel voor elkaar. Je krijgt weer de normale animaties en de juiste uitkomst.

iOS 11.3 bevat naast deze verbeteringen ook een reeks aan nieuwe functies. Je leest ze allemaal in ons artikel ‘Nieuw in iOS 11.3:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2018, 15:07
Bron Bron iPhone-ticker
Categorieën Apps, iOS
Onderwerpen animatie, calculator, rekenmachine

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.