Rekenmachine toont weer vloeiende animaties in iOS 11.3 (video)

De calculator op je iPhone maakt in iOS 11.3 geen rekenfouten meer door te trage animaties. Al in oktober 2017 deed het probleem zich voor dat de animaties te traag waren om vloeiende berekeningen te laten zien.

Afgelopen oktober bleek dat de iPhone-rekenmachine niet goed werkte. De animaties waren zo traag, dat de rekenmachine fouten maakte in de berekeningen. Terwijl jij al klaar was met het intikken van de getallen, was de calculator nog alle animaties aan het afwerken. Gelukkig is dat in iOS 11.3 opgelost, zo laat onderstaand filmpje zien.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Rekenfouten door te trage calculator

In iOS 11.3 kun je weer supersnel berekeningen intikken en levert 1 + 2 + 3 intikken weer gewoon 6 op, zoals het hoort. De trage animaties zorgden ervoor dat het intikken van cijfers niet goed werd herkend waardoor bovengenoemde berekening 1 + 23 opleverde. Bij kleine getallen merkte je wel dat het resultaat niet klopte, maar bij ingewikkelde berekeningen konden er ongemerkt fouten in sluipen.

Eigenlijk was het probleem al in iOS 11.2 opgelost en leverde de rekenmachine vanaf dat moment weer kloppende berekeningen. Maar de animaties waren nog niet aangepast en dat is in iOS 11.3 nu wel voor elkaar. Je krijgt weer de normale animaties en de juiste uitkomst.

Bekijk ook

Rekenmachine in iOS 11 maakt fouten bij snel intikken

De vernieuwde Rekenmachine-app in iOS 11 levert problemen op: bij snel intikken van een berekening slaat de calculator bepaalde knoppen over.

iOS 11.3 bevat naast deze verbeteringen ook een reeks aan nieuwe functies. Je leest ze allemaal in ons artikel ‘Nieuw in iOS 11.3:

Bekijk ook

Nieuw in iOS 11.3: dit zijn de belangrijkste functies en verbeteringen

iOS 11.3 is de nieuwste grote update voor de iPhone en iPad, met onder andere nieuwe opties voor accubeheer, nieuwe Animoji en meer. Ben je benieuwd naar alle nieuwe functies in iOS 11.3? In dit artikel zetten we ze op een rij, zodat je weet wat je kunt verwachten nadat je iOS 11.3 geïnstalleerd hebt.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.