Apple Piazza Liberty plein met trappen

Spectaculaire nieuwe Apple Store in Milaan geopend: hier zijn de eerste foto’s

Apple heeft in Milaan een spectaculaire Apple Store geoped, onder de Piazza Liberty. Onder een gigantische fontein betreed je de winkel. Op zaterdag 21 juli ging de Apple Store Milaan open en hier vind je de eerste foto's.

Update 24 juli: Apple heeft de eerste foto’s beschikbaar gesteld van deze nieuwe Apple Store.

Apple Piazza Liberty plein met trappen

Apple Store Milaan op 21 juli open

Apple gaat op woensdag 18 juli een spiksplinternieuwe winkel op het Piazza Liberty onthullen. Op 21 juli gaat de winkel open voor het publiek, waarbij iedereen de bijzondere waterval kan bewonderen, die ervoor zorgt dat de Apple Store vrijwel onzichtbaar wordt. Ook kan de muur van de waterval gebruikt worden als projectiescherm, zodat er ’s avonds films op vertoond kunnen worden. Oorspronkelijk wilde Apple de winkel in december vorig jaar al openen, maar de ontdekking van asbest in de muren en leidingen zorgde ervoor dat het feestje moest worden uitgesteld. Meer foto’s van de waterval vind je in een van onze eerdere artikelen over de Apple Store Milaan.

Apple Piazza Liberty medewerkers

Apple Piazza Liberty trap met fontein

Apple Piazza Liberty medewerkers

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van mei 2017.

Nieuwe Apple Store in Milaan

Apple’s toekomstdroom voor de Apple Stores nieuwe stijl is dat het een marktplein wordt, waar je andere mensen kunt ontmoeten. Bij de toekomstige Apple Store in het centrum van Milaan kan die droom werkelijkheid worden, want de winkel is letterlijk gevestigd in een Italiaanse ‘piazza’.

Apple Store Milaan Piazza Liberty

Afgelopen januari lekten al de eerste plannen uit over de nieuwe flagship Apple Store in Milaan. Deze krijgt een gigantische fontein, waardoor je de Apple Store niet meer kunt zien. De ingang bevindt zich namelijk achter de fontein en de winkel zelf bevindt zich onder het plein. Apple belooft dat het een plein vol ideeën wordt. Dankzij een ‘originele architectonische oplossing’ zal er iets bijzonders worden gemaakt, met een amfitheater en een trap waarmee je dwars door de fontein loopt, zonder dat je nat wordt. En de Apple Store? Die is onzichtbaar.

Apple Store Milaan fontein

Het is eigenlijk uitzonderlijk dat Apple zo vroegtijdig al de plannen voor een nieuwe Apple Store onthult. Meestal wordt er achter anonieme zwarte schuttingen gewerkt, zonder officiële bevestiging dat het om een Apple Store gaat. Waarschijnlijk pakken ze het nu anders aan, omdat er vanwege de vergunningen toch wel het nodige zou uitlekken.

Apple Store Milaan Piazza Liberty

Het wordt dan ook niet ‘zomaar’ een verbouwing van een bestaand pand. Het hele plein zal een totale transformatie ondergaan: Piazza Liberty wordt een open ruimte voor iedereen die even wil rondhangen, nieuwe mensen wil ontmoeten, iets wil leren of geïnspireerd wil worden.

Bekijk ook

Apple werkt aan spectaculaire Apple Store in Milaan, met zeven meter hoge waterval

Apple wil op Piazza del Liberty in Milaan een spectaculaire Apple Store openen, met een tribune en een 7 meter hoge waterval. Het moet de eerste flagship store in Milaan worden.

De komende maanden gaat Apple met de verbouwing aan de slag. De nieuwe Apple Store is te vinden aan Piazza del Liberty 1 in Milaan. Apple zou de stad eenmalig rond de €768.000 betalen voor een reconstructie van het plein. Daarnaast zouden ze €127.000 huur per jaar betalen.

Apple Store Milaan Piazza Liberty

Wat nog niet bekend is gemaakt is de openingsdatum. Op de website van Apple kun je wel de plannen alvast bekijken. Ondertussen wordt er in New York gewerkt aan een vernieuwde flagship store: de bekende glazen kubus aan Fifth Avenue is weggehaald, maar zal waarschijnlijk weer terugkeren. Een overeenkomst is dat beide Apple Stores onder de grond zijn gevestigd. Ook de Apple Store onder de glazen piramide van het Louvre is een bekend voorbeeld, al bevindt die zich in een winkelcentrum.

Apple Carnegie Library in Washington

In Washington zal een Apple Store van een heel ander kaliber verrijzen: daar wordt de Carnegie Library (zie foto hieronder) worden omgebouwd tot Apple Store. Dit was tot 1973 de centrale bibliotheek van Washington, totdat deze naar een andere locatie verhuisde. Apple huurt het monumentale pand uit 1903 en zal het in oorspronkelijke staat herstellen. Er komt ook in deze Apple Store veel ruimte voor workshops, optredens en meer.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 24 juli: Officiële foto's toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.