Klassieke iOS-wallappers van iOS 7.

Terug in de tijd: bekijk hier alle iOS- en macOS-achtergronden door de jaren heen

Bij elke release van iOS en macOS voorziet Apple de besturingssystemen van een set nieuwe achtergronden. Iemand heeft nu alle wallpapers door de jaren heen verzameld en beschikbaar gesteld. Welke is jouw favoriet?

Je kan natuurlijk gewoon je eigen wallpaper instellen op je iPhone of iPad met bijvoorbeeld een foto van jou en je partner, maar Apple levert standaard ook altijd een mooie collectie achtergronden mee. Deze achtergronden komen en gaan met elke nieuwe iOS-versie, maar een Reddit-gebruiker heeft nu de achtergronden door de jaren heen verzameld. Ze zijn te vinden in een Google Foto’s-album waar iedereen toegang toe heeft. Ook van macOS (en de voorlopers Mac OS X, Mac OS 9 en System 7) zijn de achtergronden bij elkaar gezet.

iOS-wallpapers door de jaren heen

Het iOS-album met achtergronden gaat helemaal terug naar de allereerste versie voor de originele iPhone. Denk dan aan de wereldbol met zwarte achtergrond, de clownvisjes in het groene koraal en de kikker op de bloem. Ook de bekende druppeltjes van iOS 4, het gerimpelde wateroppervlak van iOS 5 en iOS 6 en de abstracte plaatjes van iOS 7 zijn in het album te vinden. Daarnaast zijn er nog allerlei specifieke wallpapers die bijvoorbeeld voor de promotie van nieuwe toestellen gebruikt zijn. Denk dan aan de plaatjes voor de rode iPhone 8 en de iPhone SE.

In het album van Reddit-gebruiker Nucleam vind je alle wallpapers voor de iPhone en iPad. Je kan de plaatjes daar downloaden en eventueel zelf opnieuw gebruiken op je iPhone, bijvoorbeeld om 10 jaar iPhone in Nederland te vieren.

macOS-wallpapers: van System 7 naar macOS Mojave

Behalve voor iOS levert Apple ook op de Mac elk jaar een nieuwe verzameling van achtergronden. Dezelfde Reddit-gebruiker heeft deze verzamelt in een apart album. Deze map gaat zelfs terug naar System 7, het besturingssysteem uit 1991. De plaatjes daarvan zijn te klein om als achtergrond te gebruiken, maar desalniettemin leuk om op terug te kijken. Uiteraard vind je er ook achtergronden die wel geschikt zijn om te gebruiken, waaronder die van Mac OS 9 en (Snow) Leopard. Je vindt er bovendien speciale 5K-versies van enkele wallpapers, die geschikt zijn voor de iMac met 5K-beeldscherm.

Mac OS X Lion wallpapers.

Het speciale Mac-album vind je ook op Google Foto’s. In onze tip lees je hoe je een wallpaper op je Mac instelt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2018, 9:17
Via Via The Loop
Categorie Apple
Onderwerpen achtergronden, wallpaper
Software iOS, macOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.