Adobe Lightroom voor iOS

Adobe Lightroom aangepast voor lens- en kleurprofielen van de iPhone 7 (Plus)

Lightroom voor iOS heeft nieuwe kleur-, ruis- en leesprofielen gekregen waarmee je nog mooiere foto's maakt met de camera van de iPhone 7 en 7 Plus.

Het mooie van de iPhone 7 is dat de camera tot veel meer in staat is dan de functies die je in de standaard Camera-app hebt. Zo kun je foto’s in RAW-formaat schieten, maar dat werkt alleen via apps van derden. De bekendste optie is Lightroom voor iOS, waarin de afgelopen dagen diverse verbeteringen zijn doorgevoerd om het fotograferen op de iPhone 7 en 7 Plus te verbeteren.

Adobe Lightroom voor iOS

Lightroom aangepast voor iPhone 7

Twee weken geleden bracht Adobe het DNG-beeldformaat naar de iPhone, net op tijd voor de lancering van de iPhone 7 en 7 Plus. Sindsdien hebben twee kleinere updates ervoor gezorgd dat je nog meer uit de camera’s van de nieuwe iPhones haalt. Er zitten nu ook lens- en sensorprofielen voor de iPhone 7 en 7 Plus in de app, aangevuld met andere optimalisaties voor de hardware in de nieuwe toestellen. Zo ondersteunt Lightroom nu de dubbele lenzen van de iPhone 7 Plus en worden je DNG-bestanden nog mooier dankzij de verbeterde kleur- en ruisprofielen.

RAW en kleurprofielen
Lightroom 2.5.2 ondersteunt bijvoorbeeld het DCI-P3 kleurengamma, waar de schermen van de iPhone 7 en 7 Plus ook geschikt voor zijn. Adobe maakte gebruik van de API’s die Apple in iOS 10 beschikbaar stelt aan ontwikkelaars, zodat ze nog meer uit de camera kunnen halen. Adobe Lightroom is de bekendste app die er gebruik van maakt, maar je kunt voor het bewerken van RAW-foto’s ook terecht bij Snapseeed, Darkroom, VSCO en Afterlight. Bij RAW wordt alle sensorinformatie van de camera opgeslagen, zodat je later nog allerlei aanpassingen kunt doen. Dit levert betere foto’s op dan het gecomprimeerde JPEG-formaat. Adobe’s DNG is het RAW-bestandsformaat waar Apple voor heeft gekozen. Voor RAW-fotografie heb je overigens geen iPhone 7 of 7 Plus nodig; het werkt met elke iPhone met 12 megapixelcamera.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 september 2016, 9:33
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, fotografie, lightroom, raw
Device iPhone 7 Plus

Actuele iPhone 7 Plus deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.