‘Apple Store begint met iOS 5 en iCloud-training voor personeel’

De Apple Stores zijn begonnen met het trainen van het personeel rond iOS 5 en iCloud. Meestal gebeurt dit een paar dagen voordat producten officieel op de markt verschijnen.

ios-5Als Apple een training organiseert voor een nieuwe dienst, dan betekent het meestal niet dat er nog weken of maanden gewacht moet worden op de release. Zeker als het om een training gaat van het winkelpersoneel. 9to5mac beweert informatie in handen te hebben gekregen dat de training voor iOS 5 en iCloud inmiddels is begonnen.De online training is te vinden binnen de recent uitgebrachte RetailMe-applicatie, bedoeld voor intern gebruik. Winkelmedewerkers konden een paar dagen geleden al beginnen met de training, wat aanwijzingen zou moeten zijn dat de nieuwe versie van iOS sneller beschikbaar komt dan midden oktober.

Apple gaf eerder aan dat iCloud tegelijk met iOS 5 gelanceerd zou worden. Ook daarin krijgen de medewerkers een training. iCloud is nodig om allerlei informatie te synchroniseren tussen iPhone, iPod touch, iPad, Apple TV en desktopcomputers. Dat iOS 5 en iCloud bijna af zijn, bleek wel uit het feit dat de laatste iOS-versie geen nieuwe functies bevat maar gericht is op snelheid en verwijderen van bugs. Ook voor iCloud kwam afgelopen dagen nog een betaversie voor ontwikkelaars uit.

Voor 9to5Mac is het allemaal reden om te denken dat de pre-orders van de iPhone 5 al eind september starten, met een lancering begin oktober. Al kan de release van iOS 5 natuurlijk best losstaan van het op de markt brengen van de iPhone 5. Ook wekt de tekst op de foto meer de indruk dat het om een gewone uitleg in de interne nieuwsbrief The Daily Download gaat, dan om een serieuze training met examens en certificaten.

Hoe zat het ook alweer met iOS 5 en iCloud? Lees ons artikel: Apple’s aankondigingen over iOS 5 en iCloud in 25 punten.

ios-5-training

ios-5-training-apple-store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2011, 10:31
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen apple store, ios 5, training

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.