Best Buy verwacht iPhone (voor)verkoop begin oktober

Best Buy legt in een intern document uit dat er in de week van 4 september een aankondiging van de iPhone 5 wordt verwacht. De (voor)verkoop start dan al in de eerste week van oktober.

best buyEerder vandaag kon je op iPhoneclub lezen dat winkelketen Best Buy plannen heeft om Apple-promotiemateriaal aan te brengen in de winkels, op 21 oktober. Nu is er alweer een nieuw document gelekt, dat in handen kwam van Boy Genius Report. Het bevat informatie voor de Best Buy Mobile Stores (BBYM) en spreekt de verwachting uit dat nog deze week de aankondiging van de iPhone 5 zal volgen.

Bovendien wordt er melding gemaakt van een iPhone voor het netwerk van Sprint, het mobiele netwerk dat net als de huidige aanbieder Verizon gebruik maakt van CDMA-technologie. Een dergelijke aankondiging is alleen voor Amerikanen interessant, maar het Best Buy-document biedt ook voor de rest van de wereld bruikbare informatie.

best-buy-document

Best Buy en de Best Buy Mobile Stores verwachten dat de (voor)verkoop van de iPhone 5 vanaf de eerste week van oktober zal starten. Het is niet helemaal duidelijk of het daarbij om pre-orders of om daadwerkelijke beschikbaarheid in de winkels gaat. Wel houden ze een slag om de arm: de Apple productintroductie en lanceerdata kunnen nog wijzigen. De tipgever van BGR voegde er nog aan toe dat het zelfs mogelijk is dat komende week de pre-orders al van start gaan en niet pas in oktober. Eerder waren er al geruchten dat Apple op 7 september (dus aanstaande woensdag) een evenement zou organiseren. Die datum kruipt echter steeds dichterbij en uitnodigingen zijn nog niet verstuurd.

Het document van Best Buy spreekt ook de eerdere informatie vanuit Best Buy tegen, waarin de suggestie werd gewekt dat de lancering van de iPhone 5 pas eind oktober zou zijn, op 21 oktober. Eerder werd er melding gemaakt van meerdere bronnen, die juist beweren dat de voorverkoop van de iPhone 5 op 7 oktober van start gaat, wat weer overeenkomt met de nieuwe informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 september 2011, 19:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp best buy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.