Apple Store Amsterdam ontruimd na incident met iPad (update)

Drie mensen onwel geworden
De Apple Store aan het Leidseplein in Amsterdam is zondagmiddag ontruimd, door een incident met een iPad. Drie mensen kregen last van hun luchtwegen, mogelijk door dampen uit een lekkende accu.

Update 20 augustus: Apple heeft nu officieel een reactie op het incident in de Apple Store aan het Leidseplein gegeven. Het bedrijf zegt:

We onderzoeken momenteel het incident dat op zondag plaatsvond bij Apple Amsterdam. Ons team was in staat om klanten snel en veilig te evacueren en de winkel werd kort daarna heropend.

En dag later is in ieder geval duidelijk dat er geen sprake is geweest van ‘chaos’, zoals AT5 meldde. Volgens persbureau AS Media zou er zelfs sprake zijn geweest van “flinke chaos en paniek”, maar dat is sterk overdreven. Mensen in de winkel werden rustig naar buiten geleid door het personeel en de Apple Store kon vrij snel na het incident alweer open. Het is onzeker of het om een nieuwe of gebruikte iPad ging. Gezien het feit dat het gebeuren op de bovenverdieping plaatsvond, is de kans groot dat het om een defecte iPad ging die moest worden gerepareerd.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke bericht van 19 augustus.

De drie mensen die last hadden van hun luchtwegen zijn Apple-medewerkers en zijn ter plekke onderzocht door ambulancepersoneel. “Waarschijnlijk is er sprake van een lekkende accupack”, aldus een woordvoerder van de brandweer. Medewerkers legden de iPad meteen in een bak met zand. Er waren geen verdere maatregelen nodig. Wel adviseerde de brandweer om de winkelruimte goed te ventileren. Er lijkt GEEN sprake te zijn geweest van rondslingerende brokstukken en volgens de brandweer is er ook geen rookontwikkeling geweest, maar er zijn mogelijk wel irriterende stoffen vrijgekomen waardoor de medewerkers luchtwegproblemen kregen.


De brandweer is inmiddels bezig met het luchten van de Apple Store. Zodra de dampen of irriterende stoffen zijn verdwenen kan er weer gewinkeld worden. Het gebeurt wel vaker dat iPhones en iPad oververhit raken of gaan smeulen door een defecte accu, maar het is zelden dat zoiets in de Apple Store gebeurt. Volgens onze tipgevers zijn afspraken bij de Genius Bar geannuleerd.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

https://twitter.com/asmedianl/status/1031156755349340160?s=12

Apple Store Amsterdam locatie

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Hier lees je ons standpunt over ‘ontploffende’ iPhones en iPads:

Bekijk ook

Kan een iPhone echt ontploffen of exploderen?

Er verschijnen soms verhalen ontplofte iPhones met exploderende batterijen op sociale media. Hoe groot is de kans dat jij hiermee te maken krijgt? Wat kun je doen om het te voorkomen? En gaat het echt om een ontploffing?

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 20 augustus: Reactie van Apple en video toegevoegd.

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.