iPhone 2018 snelladen

Gerucht: ‘iPhone 2018 laadt sneller op dankzij koperen spoel’

Volgens geruchten uit de toeleveringsketen gaat Apple koperen kernen gebruiken voor de spoelen in de 2018 iPhones, waardoor ze sneller en efficiënter op te laden zijn.

iPhone 2018 sneller draadloos laden dankzij koperen spoel

Een van de nadelen van draadloos opladen is dat het langzamer gaat dan via het stopcontact. Daar gaat Apple bij de 2018 iPhones waarschijnlijk iets aan doen. De huidige iPhone-modellen maken nog gebruik van ferrite polymer composite (FPC) voor de spoel van de Qi-lader. Maar dit jaar zou Apple willen overstappen naar een dikkere spoel van koperdraad, in ieder geval bij één model. Dat schrijft de China Times. Dit moet de “thermische effecten” die optreden als je bij een hoger wattage oplaadt compenseren. Oftewel: de iPhone wordt niet overdreven heet, als Apple een hoger vermogen dan 7,5 Watt gebruikt voor iPhone snelladen.

FPC is dunner dan koperdraad, waardoor het makkelijker is weg te werken in een compact toestel. Maar hoe hoger het vermogen waarmee je oplaadt, hoe warmer het toestel wordt. Dit stijgt exponentieel (dus niet lineair), waardoor Apple iets anders zal moeten verzinnen.

iPhone 2018 sneller opladen dankzij koperen oplaadspoel

Koperdraad is dikker en homogener en zou de oplossing kunnen zijn. Nadeel is wel dat Apple de iPhone dan iets dikker moet maken. Daardoor is het wellicht alleen haalbaar bij de grootste iPhone 2018, de iPhone X Plus.

Momenteel zijn alleen de iPhone 8 (en iPhone 8 Plus) en de iPhone X geschikt om draadloos op te laden, bij maximaal 7 Watt. De Qi-specificatie staat echter opladen tot 15 Watt toe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2018, 21:20
Bron Bron Macrumors
Categorie Geruchten
Onderwerp 2018 iPhone

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.