Minecraft-Mac

In september komt Minecraft: Education Edition naar je iPad

Vandaag heeft Microsoft bekendgemaakt dat de Minecraft: Education Edition binnenkort beschikbaar komt voor de iPad. De game werd eind 2016 al uitgebracht voor scholen met Windows 10-apparaten en MacBooks, maar voor de iPad is de game er nu binnenkort ook.

De Minecraft: Education Edition is ontworpen om het leven van leraren makkelijker te maken en lessen interactiever. De immens populaire sandbox-game vraagt kinderen om creatief te denken en dat maakt saaie lessen een stuk leuker. Voor docenten zijn er uiteenlopende lesplannen en cursussen beschikbaar.

Minecraft op school
De Education-edition van Minecraft was nog niet naar de iPad uitgerold, omdat de software volgens Microsoft nog beter op touch-input toegespitst moest worden. Aangezien steeds meer scholen de iPad op de één of andere manier een plek geven binnen hun lesprogramma, speelt Microsoft hiermee op handige wijze in op een trend.

Door de app in september uit te brengen voor de iPad, is Microsoft verder precies op tijd voor het nieuwe lesjaar. Voor docenten wordt het installeren van de Minecraft: Education Edition overigens zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Als hun school over het Microsoft 365 for Education-softwarepakket beschikt, is het gratis en anders kunnen ze een losse licentie aan laten schaffen.

Miljoenen gebruikers
Voordat ontwikkelaar Mojang in 2014 voor 2,5 miljard dollar overgenomen werd door Microsoft gebruikten zo’n zevenduizend docenten uit veertig landen de game al. Dat verliep toen nog via onofficiële kanalen, maar Microsoft zag er wel brood in. Daarom is de Education Edition uitgebracht, die nu door 35 miljoen leraren en leerlingen gebruikt wordt in 115 landen.

Leerlingen kunnen binnen de app iets leren over onder meer geschiedenis, wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Op die manier zijn moeilijkere lessen leuker en kunnen kinderen spelenderwijs kennis opdoen. Een voorbeeld van een scheikundeles binnen de Minecraft: Education Edition is dat leerlingen zelf een periodiek systeem kunnen bouwen en elementen aan elkaar moeten koppelen om nieuwe elementen te creëren. Aan de iPad-versie wordt een nieuwe onderwatergedeelte toegevoegd, waarbinnen leerlingen onder meer onderwaterfakkels moeten maken.

Dat de app naar de iPad komt past overigens binnen de bredere plannen van Apple met de iPad. Het bedrijf wil dat die een prominente plek verovert binnen het onderwijs, waarvan Microsoft vermoedelijk op deze manier een graantje mee wil pikken. Lees hieronder alles wat je moet weten over de onderwijsplannen van Apple:

Bekijk ook

Zo gaat Apple in 2018 het onderwijs veroveren: Schoolwerk voor leraren, nieuwe iPad en meer

Apple wil met een charme-offensief zorgen dat scholen massaal de hard- en software van Apple gaan gebruiken. Met korting, meer iCloud-opslag en andere voordeeltjes wil het bedrijf zorgen dat het aantrekkelijk wordt om voor Apple te kiezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.