Bose Soundlink Revolve

Apple krijgt patent op ronde ‘Siri-speaker’ met sensoren

De slimme Siri-speaker is misschien al te zien in een patentaanvraag van Apple. Daarin beschrijft Apple hoe je componenten zoals speakers en sensoren in een ronde behuizing kunt bevestigen.

Er zijn al maanden geruchten over een slimme Siri-speaker van Apple. Een nieuw verschenen patent zou wel eens het eerste bewijs kunnen zijn hoe zo’n speaker eruit komt te zien. Apple beschrijft daarin een cilindervormig apparaat met allerlei functies.

Bose Soundlink Revolve

Ronde speaker met sensoren

De speaker op de foto hierboven is gemaakt door Bose, maar Apple’s slimme speaker zou er ongeveer hetzelfde uit kunnen zien. In het toegewezen patent met nummer 9.651.999 staat hoe Apple een cilindervormig apparaat kan maken. Het gaat om een ‘electronic device with radially deployed components’, dus waarbij de componenten in een cirkel zijn geplaatst. Als uitvinders worden Phillip Michael Hobson, Nathan P. Bosscher, John J. Baker, Craig M. Stanley en Brad G. Boozer genoemd. Het patent werd in mei 2015 voor het eerst ingediend.

Patent slimme speaker Siri

Het patent beschrijft hoe je componenten kunt bevestigen aan een ronde kern. Vervolgens komt er een ronde behuizing omheen, zoals het geval is bij de Mac Pro. Bij dat apparaat lijkt de ronde vorm juist beperkingen op te leveren, want Apple gaf onlangs toe dat ze werken aan een nieuw model, dat modulair kan worden opgebouwd. Het patent lijkt vooral bedoeld voor kleinere apparaten, zoals de geruchtmakende Siri-speaker. Die zou volgende maand al op WWDC 2017 getoond kunnen worden.

Bevestiging voor speakers, sensoren en microfoons
In het patent lees je bijvoorbeeld hoe er schermen, microfoons, versnellingsmeters, gyroscopen, speakers, lampjes, sensoren en allerlei andere elektronica bevestigd kunnen worden aan de kern. De componenten zijn zodanig gemaakt dat ze precies passen in de ronde behuizing. In die behuizing kunnen openingen zitten voor poorten of een grille met gaatjespatroon voor de speaker. Een eventueel scherm kan worden afgedekt met een plastic of glazen paneel.

Patent slimme speaker

Het patent lijkt vooral bedoeld om de bevestigingsmethoden te omschrijven. Dit werkt met schroeven en speciale tools. Er wordt rekening gehouden met luchtkamers en openingen voor bijvoorbeeld luchtcirculatie of akoestiek. Apple’s toekomstige speaker zou AirPlay ondersteunen en voorzien zijn van een A-serie processor en een W1-chip. Bovendien zou Apple extra nadruk hebben gelegd op de geluidskwaliteit. Volgens analist Ming-Chi Kuo krijgt het apparaat een touchpaneel en fysieke knoppen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2017, 12:34
Categorie Geruchten
Onderwerpen Siri, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.