iPad prototype met SwitchBoard.

Prototype originele iPad met Apple’s testsoftware opgedoken

Er is een oud prototype van de allereerste iPad opgedoken. Het prototype van de originele iPad heeft Apple's testsoftware SwitchBoard. Het model heeft een aantal grappige details.

iPad prototype met SwitchBoard.
We hebben al een paar keer een iPhone-prototype met Apple’s testsoftware SwitchBoard voorbij zien komen, maar deze keer is het een prototype van de allereerste iPad die de revue passeert. Sonny Dickson, een bekende die wel vaker details van vroegere Apple-producten naar buiten bracht, heeft nu foto’s een iPad-prototype gedeeld.

iPad prototype met Switchboard

De foto’s van het prototype laten geen schokkende nieuwe details zien, maar zijn desalniettemin grappig om te bekijken. Het gaat hier om een volledig functionerend prototype van de allereerste generatie iPad uit 2010. Het prototype stamt uit januari 2010, zo’n drie maanden voor de beschikbaarheid van het eerste model in Amerika. Op het model zijn wel een aantal grappige detail te zien. Aan de achterkant zitten meerdere gaten in de behuizing, op plekken van de Wi-Fi-antennes. Rondom het Apple-logo vind je meerdere markeringen en op de achterkant vind je ook allerlei identificatienummers. Een sticker laat zien van welke producent de onderdelen afkomstig zijn.

Origineel iPad-prototype.

Op de iPad vind je op meerdere plekken het Development Team ID-nummer. Dit nummer wordt waarschijnlijk binnen het ontwikkelteam gebruikt om individuele modellen te herkennen. Behalve op een sticker op de achterkant, is dit nummer ook geprint in de behuizing en op drie plekken in de schermrand. Het model is een paar jaar geleden ontdekt, maar vermomd in een dikke metalen case. Eerder zagen we al beelden voorbij komen van een soortgelijke case voor de iPhone, waarmee Apple wil voorkomen dat prototypes voortijdig uitlekken.

iPad prototype met SwitchBoard vanaf de zijkant.

Tot slot is in het prototype van de iPad Apple’s testsoftware SwitchBoard te zien. SwitchBoard wordt door Apple intern gebruikt om functies en de werking van de iPad te testen. Opvallend is dat er ook een Telefoon-app te zien is, terwijl de iPad dit niet standaard heeft. In onderstaand artikel lees je meer over een iPhone 6-prototype, ook met SwitchBoard.

Via: 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2017, 10:52
Categorie iDevices
Onderwerpen ipad, prototype

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.