Apple Pay-pagina Nederlands.

Apple zet Apple Pay-pagina voor Nederland live

ING als enige launchpartner?
Apple heeft haar Nederlandse pagina voor Apple Pay live gezet. Dit duidt er mogelijk op dat de betaaldienst nu echt binnenkort beschikbaar komt. Dit bewijst ook dat ING voorlopig de enige Nederlandse bank is die met de dienst van start gaat.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

De aankondiging van Apple Pay bij ING was eerder deze maand. Andere banken hielden hun lippen nog stijf op elkaar, waardoor het erop leek dat ING voorlopig de enige bank is die met de betaaldienst van start gaat. De zojuist live gezette pagina op de Apple-website bevestigt dat ING de enige launchpartner is.

Update 11 juni 2019: Apple Pay in Nederland is per dinsdag 11 juni 2019 officieel beschikbaar in Nederland via ING Apple Pay. Bekijk onze tip hoe je Apple Pay instelt en waar en hoe je Apple Pay gebruikt.

Update 20:00 uur: Een supportmedewerker van N26 heeft laten doorschemeren dat ze binnenkort Apple Pay gaan aanbieden, maar dit is geen officiële aankondiging.

Nederlandse pagina Apple Pay

De pagina bevat alle algemene informatie die ook op de pagina’s van andere landen staat. Apple legt daar uit wat je met Apple Pay kan doen, zoals betalen in winkels, apps en op het web. De pagina brengt echter ook een aantal nieuwe details. Onderaan de pagina staat namelijk dat Apple Pay gebruikt kan worden met de bankpassen van ING. Opvallend is dat daarbij alleen het Maestro-logo vermeld staat en niet het logo van Mastercard en Visa. Dat zou dus betekenen dat je de dienst alleen kan gebruiken bij pinpassen van ING, zoals eerder ook al gesuggereerd werd door ING. Alle verwijzingen naar creditcards zijn ook afwezig op de Nederlandse pagina, terwijl die wel bij de Belgische variant staan.

Bekijk ook

Officieel: Apple Pay komt naar Nederland!

Jippie, het is zover: Apple Pay komt naar Nederland! Het is nu eindelijk bevestigd dat de betaaldienst de overstap maakt naar Nederland. Lees hier alle details!

Dit roept bovendien de vraag op hoe het zit met de V-Pay-passen. Sinds een jaar geeft ING namelijk niet alleen Maestro maar ook debet-kaarten van Visa uit. Deze V-Pay-passen zijn te herkennen aan het logo op de voorkant. De passen worden willekeurig verdeeld. In principe kun je bijna overal met beide passen betalen, maar in sommige landen is er wat verschil. Mocht je om wat voor reden dan ook liever een Maestro-pas willen in plaats van V-Pay, dan kun je deze kosteloos bij ING omruilen. Het V-Pay-logo ontbreekt vooralsnog op de pagina. Het lijkt er dus op dat ING-klanten die Apple Pay willen gebruiken het beste een Maestro-pas kunnen nemen.

Tegenover iCulture kon ING geen verdere details geven over hoe ze Apple Pay gaan aanbieden. “Pas bij de introductie binnenkort kunnen wij daar meer informatie over geven”, zo vult de woordvoerder aan. Wanneer dat precies is, kon de woordvoerder niet zeggen.

Apple Pay-pagina ING.

Hoe zit het met betalen in apps en op het web?
Dat alleen de Maestro-pas ondersteund wordt, heeft mogelijk ook gevolgen voor betalen via het web en in apps. Maestro kan namelijk niet gebruikt worden voor betalingen via het web en in apps, zoals vermeld staat op Apple’s eigen supportpagina. Toch wordt het betalen in apps en op websites als mogelijkheid genoemd op Apple’s Nederlandse Apple Pay-pagina. Het is dus nog maar de vraag welke functies van Apple Pay precies ondersteund worden. In ieder geval kun je straks wél gewoon overal in winkels met Apple Pay betalen.

Overigens meldt ING op haar eigen website dat je straks kan ‘betalen met je Apple Device, zoals je iPhone, iPad of Apple Watch’. De iPad ondersteunt alleen betalingen via apps en web, dus het lijkt erop dat dit straks wel degelijk mogelijk is. Wat voor pas je daar dan voor moet gebruiken, wordt hopelijk binnenkort bekend.

Wanneer Apple Pay bij ons van start gaat, is nog steeds onduidelijk. Bovenaan de pagina staat slechts Binnenkort beschikbaar, zonder een verdere concrete datum of maand te noemen. Onlangs speculeerden we al over de datum van ING Apple Pay. Het lijkt erop dat de dienst ergens deze zomer van start gaat.

Bekijk ook

Apple Pay in Nederland lijkt nu echt aanstaande

Nu het hoge woord eruit is, kan de volgende speculatie beginnen: wanneer gaat de ING écht van start met Apple Pay? Het lijkt er nu echt snel aan te komen!

Met dank aan alle tipgevers!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 11 juni: Apple Pay in Nederland is nu ook beschikbaar. Dit is toegevoegd aan het artikel. Reacties zijn vanaf hier gesloten.
  • 2019 - 08 mei: Reactie ING toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
82 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.