Chromecast Ultra

Gerucht: ‘Apple dacht na over eigen Chromecast-achtige tv-stick’

Apple heeft nu de Apple TV, maar in het verleden is ook een Chromecast-achtige dongle overwogen. Daarmee zou Apple meer mensen naar haar eigen streamingdienst willen trekken.

De Chromecast is een populaire en goedkope manier om beelden van je smartphone naar je tv te streamen, maar ook om streamingdiensten zoals Netflix te gebruiken. The Information meldt nu dat Apple op zijn minst nadacht om ook een soortgelijk product op de markt te brengen.

‘Apple wilde eigen dongle als alternatief voor Apple TV’

De Apple TV is met een prijs vanaf €159 een stuk duurder dan de Chromecast, die voor €40 of op dagen als Black Friday voor nog minder te koop is. Apple wilde ook graag zo’n goedkoper alternatief voor de Chromecast en discussieerde daar intern over. Hoe ver de plannen precies gevorderd waren is niet bekend. Ook over mogelijke specs en functies meldt de bron niets, maar hij zou in ieder geval goedkoper zijn dan de huidige Apple TV en rechtstreeks achterin de tv gestoken moeten worden.

Apple TV 5 (2019)

Met zo’n goedkoper alternatief kan Apple een toegankelijke manier bieden om haar eigen aankomende streamingdienst onder de aandacht te brengen. Volgens geruchten gaat Apple volgend jaar van start met haar eigen dienst met films en series, die ze gratis willen gaan aanbieden via de TV-app. De TV-app is beschikbaar op de Apple TV, iPhone en iPad. Op een later moment zou Apple wel geld willen vragen voor de dienst, zodra het aanbod groter is en er populaire titels tussen zitten. Er zijn nu al veel Apple-shows aangekondigd, al is er nog steeds niks officieel door Apple bevestigd.

Of zo’n Apple-dongle er uiteindelijk ook komt, valt nog te bezien. Apple heeft wel vaker plannen voor nieuwe producten, zoals wel blijkt uit de vele patenten, maar lang niet al deze plannen worden daadwerkelijk uitgevoerd. De kans is groot dat dit idee daar ook onder valt.

Zou jij interesse hebben in een dergelijke Apple-dongle als alternatief voor de Chromecast en de Apple TV? Laat het weten in de reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2018, 8:48
Bron Bron The Information
Categorie Apple
Onderwerpen apple tv, chromecast

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.