Een complete video bewerken op een iPad Pro, kan dat?

YouTuber Jonathan Morrison wilde weten of het mogelijk is om een complete video op zijn iPad Pro te bewerken. Hij was aanvankelijk sceptisch, maar het is gelukt. Hier lees je welke software hij heeft gebruikt en wat zijn ervaringen waren.

Video bewerken op de iPad Pro 2018

Jonathan schrijft: “Videobewerken op de iPad Pro? Het leek me een leuk en tegelijk belachelijk idee om eens te proberen een complete video van begin tot einde op de iPad Pro 2018 te bewerken. Ik was erg verrast.” Vooral de snelheid van de tablet hielp daarbij mee. De nieuwste iPad Pro 2018 heeft een A12X Bionic-chip en is volgens Apple sneller dan 92 procent van alle laptops die vorig jaar zijn verkocht. Volgens benchmarks verslaat de tablet zelfs veel MacBook Pro’s. Maar hoe werkt het dan? Jonathan gebruikte de LumaFusion-app (link) en vertelt in onderstaande video hoe hij zijn beelden importeert en vervolgens bewerkt in de app. Ook vertelt hij wat daarbij de uitdagingen waren.


Het idee was om een volledige 4K-video te schieten met een Sony-camera en deze nog dezelfde dag op YouTube te publiceren. Je kunt de making-of-video hieronder bekijken:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De uiteindelijke video gaat niet over Apple maar over Pokémon Let’s Go:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Apple benadrukt steeds dat de iPad Pro een complete pc kan vervangen, al zijn veel mensen nog wel wat sceptisch daarover. Veel mensen vinden dat vooral iOS de beperkende factor is. Dat was ook onze ervaring tijdens het schrijven van onze iPad Pro 2018 review. Alle performance is geweldig, maar je wilt ook gewoon toegang hebben tot je bestanden en dingen doen die je op een computer gewend bent.

Bekijk ook

Review iPad Pro 2018

Lees in deze iPad Pro 2018 review onze ervaringen met Apple's nieuwste professionele tablet! We vertellen je alles over het dagelijks gebruik, de vernieuwingen en of Apple erin geslaagd is om met de iPad Pro je laptop nu dan echt overbodig te maken.

Steve Jobs zei ooit over de iPad dat het apparaat op termijn geschikt zou zijn voor zware taken, zoals het bewerken van video en het gebruik van kantoorsoftware. Hij vond dat het slechts een kwestie van tijd was, totdat de technologie er klaar voor was. Die tijd lijkt nu aangebroken: de hardware is er klaar voor. Nu de software nog. Misschien komt het antwoord volgend jaar, als Apple iOS 13 uitbrengt en daarbij meer rekening houdt met de behoeften van iPad-gebruikers. Ook zou het handig zijn als je meer accessoires op de USB-C-poort kunt aansluiten, zoals usb-sticks. Je kan dan makkelijker je data uitlezen en bent niet meer afhankelijk van apps van derden.

Ben je door de video overtuigd geraakt en wil je ook een iPad Pro 2018, dan kun je die zonder lange levertijd bij Apple en bij diverse andere winkels vinden. In ons overzicht iPad kopen lees je er meer over.

Bekijk ook

Nieuwe iPad kopen? Dit zijn de beste aanbiedingen voor iPads van dit moment

Wil je een iPad kopen? Dan vind je in dit artikel alle informatie over iPad-aanbiedingen en prijzen. Met actuele prijzen van de iPad Pro, iPad Air, het standaardmodel en de iPad mini. We helpen je in dit artikel met het kopen van de iPad die voor jou het meest geschikt is.

iPad Pro

De iPad Pro is Apple's professionele tablet. Het is de grootste en meest uitgebreide iPad, bedoeld voor zakelijk en creatief gebruik. De iPad Pro is er in twee formaten: 11- en 12,9-inch. Lees alles over de verschillende generaties iPad Pro, geschikte accessoires, prijzen en meer. De nieuwste generatie is de iPad Pro 2022.

iPad Pro

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.