tvOS 12 op Apple TV

Gerucht: ‘Apple laat je gratis kijken naar haar eigen tv-shows’

Via de TV-app

Apple is al een tijdje bezig met het produceren van eigen tv-shows, maar hoe gaat Apple die aanbieden? Volgens bronnen kan iedere iPhone-bezitter er straks gratis naar kijken.

De afgelopen maanden zijn er via verschillende wegen allerlei nieuwe shows en series uitgelekt die door Apple aangekocht of geproduceerd zijn. Apple heeft ook al een grootse samenwerking met Oprah Winfrey aangekondigd. De lijst met Apple-shows is dan ook flink gegroeid en volgens The Wall Street Journal staat de teller inmiddels op 24 originele shows. Komt Apple met een Netflix-achtige dienst of zijn ze iets anders van plan? Volgens CNBC geeft Apple haar tv-shows gratis weg aan kijkers met een iPhone, iPad of Apple TV.

‘Tv-series Apple straks gratis te bekijken’

Volgens bronnen die betrokken zijn bij het project, is Apple van plan om haar series gratis weg te geven via de TV-app. De TV-app werd een paar jaar geleden voor het eerst uitgebracht in enkele landen en is de afgelopen tijd uitgebreid naar onder andere Duitsland. In de TV-app kijk je nu naar content van bijvoorbeeld iTunes, maar ook externe diensten zoals Hulu en HBO Now. Apple wil haar eigen shows hier dus gratis aanbieden, in combinatie met de betaalde diensten van externe partijen.

De vernieuwde TV-app met de gratis content zou begin volgend jaar verschijnen. De series die je dan kan zien zijn vooral series voor het hele gezin, zonder seks en geweld. Omdat de series voor een breed publiek zijn, kan Apple ze makkelijker gratis aanbieden. Binnenkort start Apple al met het tweede seizoen van Carpool Karaoke: The Series. Het eerste seizoen werd nog via Apple Music aangeboden, maar het tweede seizoen is later deze maand gratis te bekijken via de TV-app.

Apple TV-app

Uiteindelijk werkt Apple wel naar een betaalde dienst toe, zo stellen de bronnen. Als het aanbod groter is en er echte hits tussen zitten, zou Apple wel geld willen vragen. Hoeveel dat dan is, weten we nog niet. Deze hitseries moeten de betaalde dienst gaan dragen, zoals bijvoorbeeld nu ook het geval is met de bekende series van Netflix.

TV-app nog steeds niet in Nederland
Mocht Apple deze plannen inderdaad gaan uitvoeren, dan is het nog maar de vraag of wij hier in Nederland gebruik van kunnen maken. In Nederland en België is de TV-app nog steeds niet beschikbaar. Het is dan ook onduidelijk hoe we in Nederland en België straks naar het tweede seizoen van Carpool Karaoke kunnen gaan kijken. De betaalde diensten die Apple nu in de TV-app biedt, zijn voor het grootste deel niet bij ons te gebruiken. Apple zou ervoor kunnen kiezen om samen te werken met lokale aanbieders, zoals ze in de VS al met HBO en Hulu doen. In Nederland komen dan partijen als NLZiet, de NPO of Videoland in aanmerking. Apple zou er ook voor kunnen kiezen om de TV-app hier uit te brengen met alleen de eigen gratis series, dus zonder de betaalde diensten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2018, 8:41
Bron Bron CNBC
Categorie Apple
Onderwerpen apple shows, televisie, tv-series
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.