Apple neemt CEO Yves St Laurent in dienst voor speciale projecten

Apple heeft de CEO van modehuis (Yves) Saint Laurent in dienst genomen voor speciale projecten. Paul Deneve werkte eerder al voor Apple Europa in marketing en sales.

paul-deneveModehuis Yves Saint Laurent is CEO Paul Deneve kwijtgeraakt aan Apple. Deneve zal aan speciale projecten gaan werken en rechtstreeks rapporteren aan Tim Cook. De onverwachte transfer riep meteen vragen op over de modieuze of stijlvolle producten waar kennis uit de modewereld voor nodig is. De overstap van de modewereld in Parijs naar de high tech-industrie in Silicon Valley lijkt groot, maar voor Deneve is het bekend terrein. Hij volgde een technische opleiding aan Stanford University en werkte van 1990 tot 1997 als sales- en marketingverantwoordelijke voor Apple Europa. Daarna kwam hij terecht in de mode-industrie, waar hij managementfuncties had bij bedrijven als Nina Ricci, Lanvin en YSL. Bovendien is Deneve parttime nog adviseur voor een aantal start-ups in Silicon Valley.


Apple en design passen bovendien goed bij elkaar. Toen het nieuws over de overstap van Deneve bekend werd, gingen aanvankelijk geruchten dat hij zich zou gaan bezighouden met retail. Apple heeft nog steeds geen nieuw hoofd retail gevonden na het vertrek van voormalig Dixons CEO John Browett. Het feit dat Deneve rechtstreeks aan Tim Cook zou rapporteren, versterkten de geruchten over een retailfunctie. Maar in een verklaring van Apple wordt alleen gesproken over werken aan speciale projecten:

We’re thrilled to welcome Paul Deneve to Apple. He’ll be working on special projects as a vice president reporting directly to Tim Cook.

Waar zou Paul Deneve aan kunnen gaan werken? Horlogebandjes voor de iWatch? AllThingsD denkt dat zijn ervaring met marketing van luxegoederen van pas komt bij Apple waar ook dure, luxe en mooi ontworpen producten aan de man gebracht moeten worden. Deneve zou kunnen meehelpen met de marketing van de iWatch of de iTV. Meest onwaarschijnlijk is de suggestie dat Deneve Apple’s kledinglijn uit de jaren tachtig nieuw leven in gaat blazen.

apple-kledinglijn

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juli 2013, 8:55
Categorie Apple
Onderwerp apple
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.