kpn bol

KPN start proef in Delft met 4G-netwerk op 1800 MHz-frequentie

KPN heeft in een persbericht laten weten dat het in Delft een nieuwe test met het versnellen van het 4G-netwerk gaat uitvoeren.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

kpn bolKPN werkt aan het sneller maken van het 4G-netwerk. Het telecombedrijf wil dit doen door de verworven 1800MHz-frequenties te gebruiken naast de al ingezette 800MHz-frequenties. En dat is ook voor iPhone-gebruikers interessant, want de 1800MHz-frequentie is ook bruikbaar op de iPhone 5 voor 4G-signalen. Als locatie voor de test is gekozen voor de Campus van TU Delft. KPN zegt dat hierdoor snelheden kunnen worden behaald van 50Mbps en 100Mbps wat betreft upload- en downloadsnelheid. De proef wordt ondernomen om te kijken hoe deze snelle hoge snelheden in de praktijk werken.

De proef van met de nieuwe snelheden wordt verricht met behulp van een groep studenten. Zij testen drie maanden lang de prestaties van het snelle 4G-netwerk. KPN kijkt dan naar de resultaten van het gebruik, bijvoorbeeld wat er met het netwerk gebeurt als zeer grote bestanden worden gedownload. Een ander onderdeel waar naar wordt gekeken is het live streamen van audio en video, dat inmiddels meer dan normaal is op smartphones. KPN heeft het eigen forum aangewezen als de plek om deze resultaten te delen.

Het is niet de eerste keer dat KPN een test met 4G uitvoert. Eerder deden KPN en SURFnet een pilot op de Universiteit van Utrecht (Diergeneeskunde) en de Universiteit van Amsterdam. Klanten van Vodafone die het Red-abonnement hebben, kregen eerder al te horen dat zij toegang tot het 4G-netwerk krijgen als het deze zomer beschikbaar wordt gesteld. Vodafone en KPN gebruiken beide in eerste instantie de 800Mhz-frequentie en schakelen enkel de iPhone 5-ondersteunende 1800Mhz-frequentie bij in drukke gebieden. T-Mobile biedt abonnees ook gratis 4G-toegang en gebruikt primair de 1800Mhz-frequentie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2016, 21:35
Categorie Providers
Onderwerp kpn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.