Overcast app voor iPhone

Overcast introduceert donker thema en laat je bestanden uploaden

Populaire podcast-app Overcast heeft er een lijst aan handige functies bij gekregen in versie 2.5. Zo kunnen donateurs (patrons) nu een Dark Theme inschakelen en audiobestanden naar de cloud uploaden.

Overcast app voor iPhone

Populaire podcast-app Overcast sloeg eind vorig jaar een andere weg in. Alle in-app aankopen werden geschrapt, zodat iedereen ineens van de alle functies gebruik kon maken. Vrijgevige of tevreden luisteraars konden geld doneren. Een grote update voor Overcast voegt nu een aantal exclusieve functies voor deze donateurs toe, al loont het ook voor gratis gebruikers om de update te installeren.

Als je maandelijks geld overmaakt naar Overcast (link), kun je vanaf versie 2.5 van de app het herkenbare witte en oranje ontwerp inruilen voor een Dark Theme. Zoals de naam al doet vermoeden maakt dit de app een stuk duisterder, met veel grijs- en zwarttinten en lichtblauw. Het donkere thema is te activeren in de instellingen van de app, onder het kopje Patron Features.

Overcast Dark Theme exclusief voor donateurs

Een fijne optie als je vaak ‘s nachts een podcast opzet en niet verblind wilt worden door het felle witte scherm. Het donkere thema verandert bovendien het lettertype naar San Francisco; het nieuwe systeemfont van Apple sinds iOS 9. Een andere handige optie die exclusief voor donateurs beschikbaar is, is de mogelijkheid om audio te uploaden naar de cloud zodat je het vervolgens gemakkelijk op je iPhone of iPad kunt luisteren.

Een donker thema is nu beschikbaar voor Overcast. Je activeert het donkere thema in de instellingen.

Iedere donateur kan via de website van Overcast gratis audiobestanden uploaden, met een maximum van 250MB per bestand. In totaal kun je 2GB aan audiomateriaal tegelijk in deze cloud opslaan. Een uitkomst voor mensen die bijvoorbeeld graag naar audioboeken luisteren en dit via Overcast willen doen.

Klinken bovenstaande functies je als een podcast in de oren? Dan zul je donateur moeten worden. Zo betaal je €2,99 voor drie maanden, €5,99 voor zes maanden en €11,99 voor een jaar lang Patron-functies.

Nieuwe functies voor gratis luisteraars

Als je Overcast gratis gebruikt, zijn er ook een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Zo is de visualizer (de bewegende balkjes die op en neer bewegen als iemand praat) een stuk kleiner geworden, wat de app een stuk energiezuiniger moet maken.

De snelheid om Overcast te synchroniseren is ook opgevoerd, zodat je daar minder data aan kwijt bent. Ook kun je nu eindelijk meerdere afleveringen van een podcast tegelijk verwijderen, en is de Voice Boost functie verfijnd voor als je naar Overcast luistert via de ingebouwde iPhone-speaker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2016, 14:15
Categorie Apps
Onderwerpen overcast, Podcast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.