Volareo slimme speaker geeft artiesten fooi

Geef fooi aan artiesten met de slimme speaker Volareo

Wanneer je naar een liedje luistert op Spotify, krijgt de artiest nog geen 1 eurocent. Dat is voor veel beginnende artiesten te weinig om van te leven. Daarom is de Rotterdamse Volareo-speaker bedacht: je kunt hiermee een extra fooi geven aan de muzikanten die je leuk vindt.

Slimme speaker Volareo

De slimme speaker Volareo wil een tegenwicht bieden aan de lage prijzen van streamingdiensten zoals Spotify. De speaker geeft je namelijk de mogelijkheid om de artiesten extra te belonen. Op deze manier hoopt bedenker Nick Yap dat artiesten meer kunnen verdienen aan hun muziek.

Volareo slimme speaker geeft artiesten fooi

Fooi geven door te klappen
Het geven van fooi doe je door in je handen te klappen of op een knop te drukken. De artiesten krijgen niet betaalt in euro’s of dollars, maar in een speciale cryptocurrency die bij de speaker hoort. Dit is de Musicoin, die op dit moment ongeveer 10 dollarcent waard is. Volgens Yap verdient een artiest ongeveer 0,72 eurocent per stream, dus minder dan een eurocent. Om hiermee aan een minimumloon te komen, heeft een artiest 1,5 miljoen streams per maand nodig. Dat is voor veel beginnende en onbekende artiesten vrij lastig.

2.500 artiesten aangemeld
Vanuit muzikanten is er in ieder geval veel vraag naar de Volareo. Al 2.500 zangers en muzikanten hebben zich aangemeld. Voor artiesten is de speaker niet alleen handig om extra inkomsten te krijgen, maar ze kunnen ook meer te weten komen over hun publiek. Ze kunnen bijvoorbeeld zien uit welk land te meeste donaties komen. Dit kan hen helpen bij het plannen van concerten.

Volareo slimme speaker geeft artiesten fooi

Early access via de website
Volareo heeft een bijbehorende app, waarmee je opdrachten kunt geven. Verder zijn er nog niet veel specificaties van de speaker bekend. Via de website kun je je aanmelden voor early access.

Nick Yap werkte eerder mee aan de Travis, een vertaalapparaatje waarmee je makkelijk tekst kunt vertalen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2018, 21:25
Bron Bron Want
Categorie Accessoires
Onderwerpen artiesten, muziek, speaker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.